Historisk lav ledighed i Teknisk Landsforbund

Tema: Grønnere end de fleste Ikke siden finanskrisen har ledigheden været så lav i Teknisk Landsforbund. Desværre vidner det om en væsentlig udfordring, som Danmark står overfor i de kommende år: Manglen på medarbejdere med teknisk ekspertise.

Antallet af ledige i Teknisk Landsforbund er i de seneste måneder nået under en markant milepæl. En opgørelse fra 30. maj viser, at antallet af ledige i fagforbundet er 994 personer.

”Det er en historisk lav ledighed – og en fantastisk udvikling, som med al tydelighed viser, hvor vigtige og relevante vores medlemmer er for arbejdsmarkedet. Men tallet sætter desværre også fingeren på et meget ømt punkt i Danmark: Vi kommer til at mangle rigtig mange med tekniske kompetencer i de kommende år,” siger Jannik Frank Petersen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund.

Mange medlemmer arbejder med netop at skabe den grønne omstilling. Fx energiteknologen, der sammen med kolleger har lavet plan for at halvere Holbæk Kommunes CO2-udslip i de kommende 3 år – eller medlemmet af Teknisk Landsforbund, der overvågede energiforbruget på Københavnske skoler og institutioner. På bare én skole skar vedkommende energiforbruget med 155 megawatttimer om året svarende til 100.000 kroner i el.

”Danmark står over for en massiv grøn omstilling, og arbejdsmarkedet efterspørger i den grad vores medlemmer, så vi er nødt til at få uddannet endnu flere foregangspersoner i den grønne omstilling. Efterspørgslen efter deres faglighed bliver bestemt ikke mindre i de kommende år, tværtimod,” siger Jannik Frank Petersen.

”Vores medlemmer er de kreative specialister, der formår at kombinere kreative ideer og løsninger med teknisk viden og indsigt. Det gør dem eftertragtede i virksomhederne, fordi de netop kan finde nye løsninger på de udfordringer, som mange virksomheder står med – fx ift. energieffektivisering,” siger Jannik Frank Petersen.