Helleuldbjerg1305

HR-chefen: Arbejdsomme hold­spillere har størst chance for et job

Karriere Det er personligheden, der er afgørende, når HR Manager Helle Uldbjerg, Carsoe A/S, ansætter nye medarbejdere. Arbejdsomme holdspillere, der ikke er for fine til bestemte opgaver, har de største chancer i virksomheden, der designer og producerer procesudstyr.

”Vi er en forholdsvis ung, vækstorienteret virksomhed med ca. 350 ansatte i Aalborg, USA, England og Norge.

Det er gået stærkt for os, og på mange områder har vi ikke faste standarder og guidelines, og det skal du jo kunne fungere i som medarbejder.

Vi har en uformel kultur, hvor det er samarbejde og holdånd, der tæller. Alle respekterer hinanden, så hvis du kommer og er lidt for fin til nogle opgaver og føler, at du er mere værd end en håndværker, så vil du ikke trives her.

Derfor kigger vi rigtig meget efter ansøgernes personlighed og indstilling til tingene. Du behøver ikke have topkarakterer, til gengæld er det vigtigt, at du er en arbejdsom holdspiller, som er sulten efter at lære.

Det er vigtigt, at ansøgningen er skrevet specifikt til os, og at ansøgerne har gjort sig umage, så der er en tydelig rød tråd i ansøgningen og cv’et.

Jeg tjekker også altid LinkedIn og Facebook for at se, om det stemmer overens med det, som står i ansøgningen.

Vi ansætter meget gerne nyuddannede, for de er skarpe og gode til at tilegne sig ny viden og metoder.

Her kigger vi især efter, om de har stået på egne ben, tjent deres egne penge og lavet noget andet end at sidde med næsen i bøgerne.

Hvis de bare er blevet sponsoreret af far og mor for at opnå så højt et gennemsnit som muligt, vil de helt sikkert ikke trives hos os. Vi har brug for medarbejdere, der er robuste og selvstændige og går til opgaverne med energi og ydmyghed.”