Jane Simonsen_2000px.jpg

Der skal være faglighed og god kemi

HR-Chefen Når VIKING Life-Saving Equipment ansætter nye medarbejdere, skal ansøgerens faglige kompetencer være i orden. Ansøgningen skal være målrettet og motiveret, og så er det afgørende med god kemi til samtalen, fortæller Global HR Business Partner Jane Simonsen.

 ”Jeg starter altid med at læse ansøgerens CV, da det afspejler kandidatens DNA og giver mig et godt indblik i, om personens kompetencer og erfaring matcher det, vi søger. Hvis ansøgeren er nyuddannet, kigger jeg efter, om vedkommende har erhvervserfaring og f.eks. er aktiv i sportsforeninger eller arbejder som frivillig, da det viser initiativ og fremdrift.

Når jeg læser ansøgninger, har jeg især fokus på kandidatens motivation for at søge både den konkrete stilling og en ansættelse hos netop VIKING Life-Saving Equipment. Det må gerne være tydeligt, hvorfor der vil være tale om et godt match mellem os og ansøgeren.

Vi gør meget ud af rekrutteringsprocessen. Hvis vi vurderer, at en kandidat er en af topkandidaterne til stillingen, indkalder vi ikke bare vedkommende til en samtale. Jeg ringer altid først for at tage en snak med ansøgeren. Her afstemmer jeg kort forventningerne og danner mig et indtryk af personen. Er det stadig positivt, bliver ansøgeren inviteret til samtale.

Til samtalen er det vigtigt, at ansøgeren er velforberedt og motiveret. Udover de faglige kompetencer er personligheden også vigtig, da god kemi mellem os og ansøgeren er alt­afgørende. VIKING er en global virksomhed med en stærk teamånd. Derfor skal vi allerede ved samtalen gerne kunne mærke, om ansøgeren har lyst til at få VIKING ind under huden.”