Catharina1305.jpg

Hun vil booste designernes netværk

Iværksætteri Catharina Christiansen var godt på vej til at blive møbeldesigner, da hun fandt ud af, at hun hellere ville være iværksætter. Nu arbejder hun målrettet på en digital forretningsidé, som skal hjælpe designere med at få gang i karrieren.

Teknikeren møder Catharina Christiansen i startup-hubben ’Wildskab’, som er et kontorfællesskab i Herning for alle typer af iværksættere. Hun læser PBA Entrepreneurship på VIA Design – VIA University College, og lige nu er hun i praktik hos sig selv.

”Her på kontoret kan jeg bruge ni uger på at udvikle mit forretningskoncept. Jeg forsøger at udvikle min idé, så meget jeg kan, imens jeg studerer og får SU, for når først jeg er færdig med min uddannelse, er jeg nødt til at tjene penge.”

Catharina Christiansen er i gang med at udvikle konceptet til en platform, som skaber kontakt mellem virksomheder, der har brug for godt design, og designere, der gerne vil i praktik. Platformen hedder Discoveridge.

Skolen har lært hende at trykprøve sine forretningsidéer.

”Vi arbejder i ryk på gennemsnitligt en måned ad gangen, hvor vi validerer kunder, efterspørgsel, behov og marked. Hvis ikke du har tænkt din idé ordentligt igennem, inden du låner penge i banken eller finder en investor, kan det ende helt galt.”

God til at netværke
Egentlig var Catharina Christiansen i gang med en uddannelse som møbeldesigner på VIA Design – Via University College. Men så fandt hun ud af, at hun hellere ville være iværksætter.

”At skabe et møbel er en omstændelig proces, hvor man går meget op i detaljer. Det har jeg bare ikke tålmodigheden til.”

Heldigvis for hende har VIA University College også en professionsbachelor uddannelse i Entrepreneurship, så hun kunne skifte studieretning uden at skifte skole.

”Iværksætteri er meget mere mig. Jeg er rigtig god til at netværke. Og derfor er jeg utroligt glad for, at VIA gav mig mulighed for at skifte retning. På den måde kan min nye uddannelse bygge ovenpå den gamle.”

Netværk og feedback
Igennem sin nye uddannelse har Catharina bl.a. fået adgang til et netværk af erhvervsfolk, som er medlemmer af Connect Danmark, og hjælper iværksættere med rådgivning af deres idéer. Catharina fik her tildelt et ”Pitch Springboard”.

”Her kan unge iværksætterspirer præsentere deres idéer for garvede erhvervsfolk. Iværksætteren må stille to spørgsmål, som erhvervsfolkene diskuterer i en halv time, uden at man må sige noget. Det er utroligt givtigt, og jeg gik derfra med tre stærke forbindelser, som kunne hjælpe mig videre med min idé.”

Uddannelsen giver hende også mulighed for at deltage i iværksætterkonkurrencer.

”Når du går på skolen, får du automatisk tilbud om at deltage i konkurrencer som for eksempel Danish Entrepreneurship Award. Konkurrencerne lærer os at pitche foran et dommerpanel og præsentere vores idéer, hvilket er utroligt nyttigt i ens videre karriere.”

Catharina Christiansen

 • 23 år, bosat i Herning.
 • Læser Professionsbachelor i Entrepreneurship på VIA University College i Herning.
 • Uddannet designteknolog i møbeldesign.
 • Fremtidsdrøm: At få succes med konsulentvirksomheden ’Betterment.dk’ og ’Discoveridge’.

Forretningsidéen ­’Discoveridge’

 • En digital networking service for designere, hvor fokus især er på studerende og nyuddannede.
 • Ved at uploade billeder mm. fra projekter og specialer
  kan man synliggøre sine kompetencer over for arbejdsgivere og mulige samarbejdspartnere.
 • Se 4 minutters intro til forretningsidéen:

Om Wildskab

 • Et 600 m2 stort kontor­fællesskab for iværksættere i Herning.
 • Wildskab ligger i Innova­torium, som rummer mere end 90 virksomheder, der bl.a har adgang til coaching, finansiering, netværk og patentsøgning.
 • Besøg hjemmesiden wildskab.com.