Hver fjerde kender ikke til lønsikring

TL Nyt Ny undersøgelse viser, at hvert fjerde medlem af Teknisk Landsforbund ikke ved, at de kan få lønsikring, hvis de mister jobbet. Det er en skam, da lønsikringen kan give ro i svær tid, mener forbundsformand.

For et år siden indførte vi lønsikring. Det betyder, at medlemmer af både Teknisk Landsforbund og Teknikernes A-kasse kan få lønsikring, hvis de mister jobbet. Lønsikring er en ekstra udbetaling hver måned udover dagpenge. Men ny undersøgelse viser, at 25% af medlemmerne ikke ved, at der er lønsikring i TL.

”Det er virkelig en skam, fordi lønsikring er et helt konkret bevis på, at vi står sammen i TL. Vi er et fællesskab, der hjælper hinanden – og lønsikring er et ekstra sikkerhedsnet, som vi i fællesskab slår ud under dem, der har brug for det,” siger forbundsformand Jannik Frank Petersen.

En hjælp i krisetider
Hvis du eksempelvis tjener 35.000 kr. om måneden og mister dit job, så får du udover dagpenge udbetalt ekstra 8.649 kr. i lønsikring (før skat). Det kræver dog, at du  har været betalende medlem af både Teknisk Landsforbund og Teknikerens A-Kasse i 12 måneder – og du skal have optjent retten til dagpenge.

”Vi står måske over for en økonomisk krise i den kommende tid, hvor nogen kan miste jobbet. Derfor kan lønsikring være en kæmpe hjælp i en svær tid, hvor priserne stiger og stiger. Nettet er klar til at gribe dem, der har brug for det,” siger Jannik Frank Petersen.

En del af kontingentet
Konkret fungerer det sådan, at alle medlemmer i Teknisk Landsforbund hver måned betaler 125 kr. ind til lønsikring som en del af kontingentet.  Hvis et medlem bliver afskediget, tager TL penge fra den fælles månedlige opsparing og giver en økonomisk håndsrækning. Lønsikringen sikrer, at medlemmet bevarer 80% af den nuværende løn i op til 6 måneder.

Du er dækket uanset, om du har fuld- eller deltidsjob, og uanset om du er fast-, kontrakt- eller projektansat eller i en tidsbegrænset ansættelse. Samtidig kan du modtage lønsikring et ubegrænset antal gange gennem dit arbejdsliv.

 

Læs mere om lønsikring

 

Hvor meget får du i lønsikring?

Hvis du er medlem af både Teknisk Landsforbund og Teknikerens A-kasse, så kan du få lønsikring.

Læs mere om TL Lønsikring

Beregn hvad du kan få i lønsikring

Bliv medlem