Ferietillaeg1305

I år får du mindre udbetalt i maj end du plejer

TL Nyt Undrer du dig over, hvorfor beløbet på din lønseddel for maj i år er mindre end sidste år? Det skyldes den nye ferielov. I år får du kun udbetalt to tredjedele af det årlige ferietillæg.

Når din lønseddel lander i din indbakke i slutningen af denne måned, vil beløbet, du får udbetalt, sandsynligvis være mindre end sidste år.

”Det er på grund af den nye ferielov, som medfører, at du kun får ferietillæg for otte måneder i stedet for normalt tolv,” forklarer Byrial Bjørst, der er advokat i TL.

Normalt får man udbetalt én procent af sin årsløn som ferietillæg i maj. Men i år er det reduceret til 2/3 procent.

Den nye ferielov betyder, at fra den 1. januar 2019 til 1. september samme år optjente vi stadig efter den gamle ordning.

”Men i september 2019 begyndte overgangsfasen fra den gamle ordning til den nye. Derfor optjente man kun ferietillæg i otte måneder i stedet for de 12 måneder, man plejer,” forklarer Byrial Bjørst.

Resten af pengene bliver sat ind i en såkaldt feriefond. Dem får man udbetalt, når man når pensionsalderen, eller hvis man forlader arbejdsmarkedet.

Tjek din lønseddel
Men selvom de fleste får udbetalt 1 procent af årslønnen som ferietillæg, gælder det ikke alle.

”Timelønnede får ikke ferietillæg. Og nogle funktionærer har fået en aftale, som giver dem to eller tre procent i ferietillæg.”

”Hører man til den sidste gruppe, skal der stadig kun trækkes 1/3 procent fra det beløb, man plejer at få. Så hvis man plejer at få 3 procent, skal man i år have 2,666 procent udbetalt. Det skal man lige tjekke med sin arbejdsgiver, så man ikke bliver snydt,” siger Byrial Bjørst.

Læs mere om den nye ferielov:
Din guide til den nye ferielov