Innovation sker i teams

Tema: Industri 4.0 i praksis Fremtidens teknikere skal besidde en dyb faglighed, være sultne efter at lære nyt og så skal de kunne samarbejde og forstå andres kompetencer, lyder det fra Force Technologys tekniske direktør Juan Farré.

Hvilket behov får I for teknikere i fremtiden?
”Uden teknikere kan vi og resten af dansk industri ikke være en del af Industri 4.0, der kobler data og virkelighed. Det kræver kreative specialister.”

Hvilke kompetencer er vigtigst, når I ansætter teknikere?
”Du skal have en dyb faglighed på et felt koblet med sult efter at lære nyt og at forstå andres kompetencer. Plus lyst og evne til at arbejde i teams om noget nyt, for innovation sker i grænsefladen mellem fagligheder, så ingen projekter i Industri 4.0 og hos os kan løses alene.”

Hvordan skal du som tekniker følge med den digitale udvikling?
”Du skal have lært at lære på din uddannelse, så du ved, hvor du skal gå hen for at blive klogere, og du skal tænke: ’Okay, det har jeg ikke prøvet før, så det må jeg finde ud af’. Som ledelse skal vi skabe rammer, som sikrer, at alle bliver ved med at træne deres skarphed og fleksibilitet, eksempelvis ved at samarbejde med nogen, de ikke plejer.”

Hvad gør I for at give jeres teknikere digitale kompetencer?
”At arbejde her er et paradis for teknikere, der vil lære nyt, men vi kan blive bedre til at sende vores medarbejdere på efteruddannelse. Alle har gavn af at komme tilbage på skolebænken engang imellem.”

Ansætter du kun teknikere, der på forhånd er super skrappe til digitalisering ?
”Vi har masser af elever og praktikanter og ansætter bagefter dem, der brænder for at være del af en arbejdsplads i forandring og ikke bliver skræmt af at få ansvar.”

 

"Innovation sker i grænsefladen mellem fagligheder, så ingen projekter i Industri 4,0 hos os kan løses alene,” siger Juan Farré, Teknisk direktør i FORCE Technology.

 

Force Technology

  • Rådgiver og yder service til virksomheder om at udvikle og indføre ny teknologi, f.eks. Internet of Things, automation, robotter og avancerede materialer.
  • Virksomheden har 1.377 ansatte, herunder automationsteknologer, elektronik- og maskinteknikere.