ok23

Input til OK23 samles i hele landet

OK23 Hvad skal med på forhandlingsbordet til januar, når overenskomstforhandlingerne for alvor går i gang? Det er temaet på otte møder i hele landet, hvor topforhandlerne mødes med tillidsrepræsentanter. TL er med på alle møder.

I disse uger mødes tillidsrepræsentanter fra en række fagforbund med de forhandlere, der efter nytår skal lede forhandlingerne med arbejdsgiverne om overenskomsterne på det private område. Formålet er at få så mange input med som muligt til forhandlingsbordet i januar.

”Teknisk Landsforbund har været stærkt tilstede på alle møder – og tillidsrepræsentanterne fra TL blandede sig rigtig meget i debatterne og havde mange gode spørgsmål og input,” siger Claus Iwersen, der er forhandlingschef i Teknisk Landsforbund.

De første fem møder i bl.a. Holstebro og Slagelse er vel overstået, og nu venter møder i København, Bornholm og Odense i de kommende dage. Når alle otte møder er rundet af, har forhandlerne samlet de argumenter og input, som er nødvendige for at tage hul på overenskomstforhandlingerne til januar.

Forhandlingerne i 2023 ledes af CO-industris formand Claus Jensen og CO-industris næstformand Mads Andersen.

”Topforhandlerne vil rigtig gerne høre, hvad der rører sig ude på arbejdspladserne og hvilke udfordringer tillidsrepræsentanterne møder i dagligdagen. Det er nogle vigtige møder, fordi vi forhandler i fællesskab en række fagforbund – og derfor er det et godt forum for TL at gøre opmærksom på vores krav,” siger Claus Iwersen.

Der blev specielt talt om dækningsområdet, funktions løn og løndannelsen lokalt på møderne. Efter det sidste møde Odense 8. december er alt klar til forhandlingerne i januar. Der er ca. 500 krav i alt, som tages med fra fagforbundene.