Oliver alberg_tss_1320px.jpg
Teknisk designstuderende Oliver Alberg Johansen er med sine 17 år et af TL's yngste medlemmer. I anledning af TL's 100 års fødselsdag har vi spurgt ham om, hvad han drømmer om at udrette med sit fag og hvorfor han er medlem af TL.

”Jeg er medlem, fordi TL kæmper for mit fag”

TL 100 år 17-årige Oliver Alberg Johansen læser til teknisk designer i Roskilde, og han er ét af TL’s yngste medlemmer. Han synes, at det er vigtigt med en specialiseret fagforening, der har indsigt i faget.

Oliver Alberg Johansen er kreativ til fingerspidserne. Mens kammeraterne gik til fodbold, sad han og tegnede bygninger eller byggede en landsby af tomme mælkekartoner.

I dag har Oliver Alberg Johansen byttet drengeværelset ud med Roskilde Tekniske Skole, hvor han læser til teknisk designer på linjen for industriel produktion.

”Jeg er rigtig glad for mit studie, fordi jeg kan bruge min fantasi til at skabe ting. Den ene dag tegner vi en ny form for kuglegrill, og den anden dag gælder det et industrielt robotanlæg. Det er fedt, at studiet er så bredt,” siger Oliver Alberg Johansen.

Han er halvvejs gennem uddannelsen og tager hver dag toget fra hjemmet i Kalundborg til skolen i Roskilde. En tur, der dagligt tager omkring tre timer.

”Men det er det hele værd,” siger ét af TL’s yngste medlemmer.

Tegner trapper og altaner

Oliver Alberg Johansen blev medlem af Teknisk Landsforbund i 2018. Det er ikke kun, fordi det er gratis for ham som studerende, fortæller han.

"Jeg er medlem, fordi TL kæmper for lige netop mit fagområde. De kæmper for gode løn- og ansættelsesvilkår, og så har de nogle spændende kurser og arrangementer, der giver mening for mig rent fagligt.”

Oliver Alberg Johansen er lige nu tilbage på skolebænken, men når han er i praktik, foregår det hos Klemas Trapper i Næstved. Her tegner han blandt andet trapper og altaner, siger han.

”Jeg håber, at jeg kan blive hos Klemas Trapper, når jeg er færdig, men ellers er jeg jo så heldig, at uddannelsen åbner døre til mange andre spændende steder.”

Fremtiden er grøn

I fremtiden drømmer Oliver Alberg Johansen, om at kunne gøre en forskel for miljøet.

"Jeg kunne godt tænke mig at udvikle komponenter til et stort system, der kan indsamle plastaffald i havene. Systemet skal selvfølgelig produceres på en måde, så det ikke sætter et stort CO2-aftryk, og jeg forestiller mig, at det skal køre helt automatisk, lidt ligesom en robotplæneklipper."

Oliver Alberg Johansen

  • 17 år
  • Bor i Kalundborg og Næstved (praktik).
  • Læser til teknisk designer på Roskilde Tekniske Skole, 2017-2021.

Teknisk Landsforbund fylder 100 år den 26. juni 2019. Det fejrer vi hele året.

I Teknikeren finder du i hvert nummer en jubilæumsartikel, hvor vi slår ned på historiske temaer, og giver indblik i den tekniske faglighed, og de specialiserede mennesker, der har været TL's fundament i 100 år.

Hver uge i hele jubilæumsåret uploader vi også en videointerview med et TL's mange medlemmer.

Læs mere: tl.dk/100aar