Elinor Liondwall_kv_1800p.jpg
Elinor Lindwall har skiftet jobbet som VVS-installatør hos Comvent ApS ud med et job som energi­medarbejder i Lemvig Kommune, hvor hun føler hendes uddannelse kommer mere i spil.

"Jeg er sådan én, der ikke vil stå stille"

Mit nye job Elinor Lindwall er glad for sin VVS-installatøruddannelse og brænder for energirigtige VVS-løsninger. I et nyt job som energimedarbejder i Lemvig Kommune går interesserne op i en højere enhed.

Hvorfor skifter du job netop nu?

"For at få større udfordringer. Før arbejdede jeg med projektering og projektstyring i en virksomhed, der laver ventilationssystemer, primært til boliger. Det blev lidt snævert for mig. Jeg vil bruge mere viden fra min uddannelse til VVS-installatør. Så jeg fortalte min chef, at jeg ville videre. Han var ked af at miste mig, men forstod mit behov. Jeg søgte i et halvt års tid via netværk og jobopslag på LinkedIn og Teknisk Landsforbunds hjemmeside og sagde nej til flere tilbud, før jeg fandt det helt rigtige – det job, jeg har nu."

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde?

"Jeg arbejder med energibesparende VVS-løsninger, og det

Blå bog

 • Elinor Lindwall
 • 34 år
 • Uddannet VVS-montør og VVS-installatør
 • Ansættelser:
 • Energimedarbejder i Lemvig Kommune
  2018-
 • VVS-installatør i Comvent ApS
  2015-2018
 • Uddannelser:
 • VVS-installatør 2015
 • VVS-energispecialist 2011

 

har altid været min drøm. Jeg indgår i kommunens byggeteam og bliver derfor involveret i forskellige byggesager, så min uddannelse kommer meget mere i spil end før. Samtidig vil jeg på sigt stadig komme ud i ”marken” i form af tilsyn med installationer. At komme ud på den måde giver mig en dejlig luft i hovedet."

Hvad er det spændende ved din branche?

"At det er en branche i udvikling, så jeg hele tiden kan lære nyt og udvikle mig. Jeg har haft et ønske om at være håndværker, siden jeg var meget ung, men min mor sagde nej. Hun ønskede, at jeg tog en videregående uddannelse, fordi jeg var god til matematik. Men da jeg i 2007 flyttede til Danmark fra Sverige, hvor jeg er født, besluttede jeg, at ”nu skulle det være” og startede i lære som led i VVS-energispecialistuddannelsen. Det er en branche med få kvinder. Enkelte kunder måbede, når jeg kom ud og spurgte, om jeg kunne klare det. Jeg løste bare opgaven og kørte igen. Da det var svært at finde arbejde som VVS-energispecialist, læste jeg til VVS-installatør og fik hurtigt job, og nu er jeg så videre igen. Jeg kan lide at være i en branche, hvor man ikke behøver stå stille."

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

"Jeg er positivt overrasket over, hvor stor vilje der er til at sætte energirigtige VVS-løsninger i system."

Hvad gør dig glad på arbejde?

"Udfordringer og gode kollegaer. Begge dele skal være til stede for, at jeg trives. Om der er rart at være på en ny arbejdsplads ved man først rigtigt, når man starter, men ved jobsamtalen lagde jeg mærke til, at min nye chef og de to kollegaer i mit team talte godt sammen og var afslappede over for hinanden. Så vil de nok også være det over for mig, tænkte jeg. Det blev udslagsgivende for, at jeg tog jobbet."