484A9792b (1)

”Jeg fulgte min mavefornemmelse”

Karriere I en tid hvor en del mister deres arbejde ufrivilligt pga. coronakrisen, har Mads Lillemose Christiansen søgt og fået nyt job. Læs hvordan han greb det an.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Mit tidligere job var ganske fint, og gav mig nyt indblik i mit fag, men jeg var ikke på min rette hylde. Jeg savnede elrådgivning og at deltage i processen før og under et byggeprojekt. Min mavefornemmelse var, at jeg skulle videre, og op til mit jobskifte holdt jeg nøje øje med jobopslag på jobsider og LinkedIn. Da min nye arbejdsgiver på LinkedIn søgte en elmand, sendte jeg få timer senere ansøgning og CV afsted. Jeg gik ledig nogle måneder sidste år, så jeg havde det hele klar. Det er en fordel at være hurtigt ude, og jeg blev da også hurtigt kaldt til samtale, og fik kort efter jobbet tilbudt.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Det er alsidigt og rummer flere forskellige arbejdsopgaver. Det kan jeg vældig godt lide. Nu har jeg et godt miks af tid på kontor, hvor jeg tegner og beregner, og fremadrettet også tid ude i marken i form af tilsyn og lignende, hvor jeg taler med folk. Det er også rart at være i et større firma. Det giver gode muligheder for faglig sparring og en anden indgangsvinkel til opgaverne. Nu har jeg fået flere kollegaer at drøfte opgaveløsninger med. Det er for mig et stort plus.

Hvad er i dine øjne det spændende ved din branche?

At arbejde i byggeriet tiltaler mig, fordi jeg kan følge en sag fra råskitse hele vejen til færdigt resultat. Der er også altid brug for at tænke to-tre skridt frem, hvor jeg ikke altid kan forvente at ­tingene går efter planen, eller som de plejer. Det gør jobbet levende.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Jeg har ikke tidligere været igennem et så grundigt indkøringsprogram med mentorordning som her, men det giver god mening, da der er meget at lære om arbejdspladsen, og jeg føler mig rigtig godt taget imod.

Hvad gør dig glad på jobbet?
Det primære drive for mig er, at jobbet er spændende, alsidigt og lærerigt. Det er også vigtigt med godt sammenhold, en uformel omgangstone og godt humør. Desuden vil jeg gerne kunne flekse arbejdstiden lidt engang imellem, hvilket formentlig bliver endnu vigtigere, når jeg får børn.

Hvilke faglige erfaringer fra dine tidligere job kan du tage med dig i dit nye arbejde?

Jeg tog mange beslutninger alene, da jeg tidligere sad som rådgiver og var den eneste elmand i firmaet. Det gav hår på brystet i forhold til at stole på min egen dømmekraft.

Mads Lillemose Christiansen

  • Uddannet el-installatør
  • Bor i Holstebro. 37 år
  • Oktober 2020: Elinstallatør og elrådgiver i ­ingeniørvirksomhed Afry
  • Februar 2020- september 2020: Applikationsingeniør i entreprenørfirmaet Nordomatic