lena_05px.jpg

”Jeg glæder mig til at komme tilbage til mit fag”

TL Nyt Efter 15 år i TL, heraf de 12 som afdelingsformand, stopper Lena Haraldsson som formand for TL’s største afdeling TL København. De sidste arbejdsår skal tilbringes som teknisk designer i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering på Rentemestervej i København.

 Hvorfor stopper du?
”På et tidspunkt, skal man jo stoppe. Jeg har overvejet det i et par år og synes jeg det er et godt tidspunkt. Det er tid til at en ny generation kommer til."

"Der er to år til næste kongres, og det giver den nye formand tid til at komme ind i stillingen. Det er selvfølgelig en stor beslutning og lidt øv, for jeg har haft rigtig mange gode oplevelser sammen med TL.”

Hvad skal du nu bruge din tid på?

"Jeg skal tilbage til mit fag og jeg glæder mig. Jeg kan godt lide at fordybe mig. Jeg glæder mig også til en almindelig arbejdsuge på 37 timer. Det har jeg ikke haft i over 20 år. Og så til at få et job med mindre ansvar. Som formand er du på hele tiden."

"Jeg glæder mig også til at kunne være mere hjemme, og vil bruge mere tid sammen med min mand og på at strikke.”

Hvad har ændret sig i din arbejdstid?
”Da jeg startede i 2007, havde der lige været en stor fyringsrunde og økonomien var dårlig. Det var organisationen mærket af. I dag oplever jeg en meget større åbenhed, og at vi er blevet bedre til at samarbejde på tværs."

Blå bog

 • Lena Haraldsson, 61 år
 • Uddannet teknisk assistent i 1976
 • Bor i Brønshøj, København, sammen med sin mand
 • Har en voksen søn

Ansættelser

 • 1977-2004: Teknisk designer i Københavns kommune.
 • 2004-2007: Formand for Teknikerne i Københavns Kommune
 • 2007-2019: Formand for TL København
 • 2019 - : Kartograf i Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Tillidshverv

 • Afdelingsformand TL København 2007-2019
 • Medlem af bestyrelse på KEA 
 • Formand for Uddannelsesudvalget for de tekniske designere på NEXT
 • Medlem af TL’s hovedbestyrelse 2007-2019
 • Medlem af TL's forretningsudvalg 2008-2019

"Vi bruger også mere krudt på at profilere TL overfor omverdenen. Det synes jeg er godt. Det er vigtigt, at vi som organisation er synlige over for beslutningstagerne for at sikre vores medlemmer gode arbejdsvilkår. Vi skal blande os i debatterne."

Hvad har været din største succes?
”Fusionen mellem Teknisk Landsforbund og Teknikerne i Københavns Kommune i 2004. Som formand for Teknikerne i Københavns Kommunalforening var jeg bannerfører for at få teknikerne og vores overenskomst med over i Teknisk Landsforbund."

"Der var lidt en stemning af at gå over til fjenden, fordi vi tidligere havde ligget i konkurrence med Teknisk Landsforbund. Men ved den endelige afstemning på generalforsamlingen var der kun fem, der stemte imod. Det var en sejr for mig.”

Hvad bliver vigtigt for TL fremover?
”At vi er up-to-date med vores medlemmers behov. Det er vigtigt, at vi evner at kigge ud i fremtiden, så vi kan justere vores service efter det.”

Hvad vil du savne mest ved TL?
”At møde medlemmerne rundt om på arbejdspladser og skoler. Og det at være med til at træffe politiske beslutninger til gavn for vores medlemmer. Det vil jeg savne. Og så selvfølgelig hele organisationen, min afdeling og personalet.”

 

Lena Haraldsson fratrådte som formand 13. marts 2019 på TL Københavns generalforsamling. Som ny formand blev valgt Jimmi Eiberg Jensen, 38 år. Jimmi Eiberg Jensen kommer fra en stilling som projektleder i forsyningsvirksomheden Hofor, og har siden 2016 været næstformand i TL København.