484A3573c.jpg
Jonas Mogensen, der både er uddannet industritekniker og produktionsteknolog, skiftede for nylig job til Grundfos.

"Jeg har brug for mange udfordringer”

Mit nye job Efter at Jonas Mogensen tog uddannelse nummer to som produktionsteknolog, går han hver dag glad på job. Et nyligt jobskifte har gjort arbejdsglæden endnu større.

Hvorfor har du skiftet job netop nu?

"Jeg var utroligt glad for mit tidligere job, men efter seks år var det ikke udfordrende. Jeg er typen, der gerne vil løse nye opgaver, så jeg begyndte at kikke efter nyt job i en større virksomhed, for det giver flere udviklingsmuligheder. Det ønske er opfyldt. Jeg er nu i en stor koncern med store udviklingsmuligheder." 

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde?

"Jeg er med til at udvikle og afprøve nye produktionsmetoder, og hvis de viser sig gode, bliver de implementeret i stor skala i produktionen. Det tiltaler mig meget at finde løsninger, der gør produktionen mere effektiv. Jeg yder også support til kollegaerne i produktionen, eksempelvis ved maskinstop, og jeg er i mit es, når et problem skal løses her og nu. Nogle mennesker foretrækker skemalagte opgaver. Jeg trives i et job, der indimellem er hektisk og uforudsigeligt. Det tiltaler mig også, at Grundfos er langt fremme inden for eksempelvis digitalisering, papirløs produktion, virtuel reality og robotteknologi." 

Hvad gør dig glad på arbejde?

"Før jeg blev produktionsteknolog arbejdede jeg for at tjene penge, nu har arbejdet også værdi i sig selv, fordi jeg har mere indflydelse på resultatet og oplever at gøre en forskel. Jeg går glad hjem hver dag, især når jeg har løst et problem for en kollega eller gjort en proces mere effektiv.

Det gør mig også glad at arbejde i en koncern, der arbejder for miljørigtige løsninger. Det tænkte jeg ikke på, da jeg søgte jobbet, men det gør mig stolt, at jeg via mit arbejde er med til at gøre noget for verden og miljøet." 

Hvad er de største udfordringer i din nye branche?

"Jeg er faldet godt og hurtigt til pga. min tekniske baggrund. Både som produktionsteknolog og forinden som industritekniker har jeg haft min daglige gang på værksteder og i produktionsmiljøer og bruger samme sprog som mine kollegaer dér. Derfor kan jeg hurtigt sætte mig ind i deres opgave, og det er vigtigt i mit nye job."

Hvilke faglige erfaringer fra dit tidligere arbejde kan du tage med dig i dit nye arbejde?

"Jeg prøvede kræfter med næsten alt inden for drift, så jeg i dag har en bred og solid viden, som er fundamentet for, hvad jeg arbejder med nu."

Hvad savner du fra dit tidligere job?

"Jeg havde gode kollegaer, men det har jeg også nu. Og jeg sparer en time på transport om dagen, hvor jeg i stedet kan arbejde eller hente børn. Jeg har to små børn, der går i dagtilbud, og min kæreste arbejder længere væk, end jeg gør, så det er ofte mig, der henter dem."

Jonas Mogensen

 • Blev færdig som industritekniker i 2004,
  uddannet produktionsteknolog i 2012
 • 39 år
 • Bor i Randers

Fra Production Engineer i BJ-Gear

Til ME-Engineer i Grundfos

 • 2019 - ME-Engineer/Manufacturing
  Process Engineer i Grundfos
 • 2013-2019 Produktionsteknolog I Bj-Gear
 • 2012-2013 Industritekniker I BT’s Maskinfabrik
 • 2000-2010 Industritekniker i Prodan