Larsmartinlarsen1305
Min nye chef er rigtig god til at prioritere og sætte rammer – som jeg kan skubbe lidt til. Det er godt for mig lige nu, hvor jeg også har en familie at have styr på.

”Jeg har fået de helt rigtige rammer”

Mit nye job Lars Martin Larsen svarer sjældent på stillingsannoncer. Han bruger hellere et rekrutteringsfirma eller søger uopfordret. Nu gør han ingen af delene, for han har fundet sit ønskejob – gennem en kollega.

Hvorfor har du skiftet job for nylig?
”I mit tidligere job skulle jeg rumme så mange ting i mit hoved, at jeg begyndte at blive svimmel. Jeg var dårlig til at bede om hjælp, og ingen greb mig, men efter et stykke tid sendte jeg en sms til en tidligere kollega og spurgte, om der mon var brug for én som mig i Hosta, hvor han arbejder. Derfra gik det stærkt: Hosta tilbød mig job næsten med det samme. Jeg skulle være far for tredje gang og var indstillet på at vente på det rigtige job, men det her job var det rigtige for mig.”

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?
”I mit nye job arbejder jeg med salg og ordrebehandling, og min svimmelhed og stress er helt forsvundet, fordi jeg kan overskue mine opgaver og har nogen at dele faglige problemer med. Min nye chef er rigtig god til at prioritere og sætte rammer – som jeg kan skubbe lidt til. Det er godt for mig lige nu, hvor jeg også har en familie at have styr på.”

Hvad er i dine øjne det spændende ved din branche?
”Hosta leverer stål- og alu-komponenter til industrien, og ordrerne er alsidige og rummer et element af detektivarbejde: kunderne er vidt forskellige, og jeg skal undersøge for at opfylde deres krav og behov. Det trives jeg med.”

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?
”Modtagelsen har været virkelig positiv. Der er en god tone og høj grad af ordentlighed på arbejdspladsen, og jeg har jævnlige evalueringsmøder med min chef og HR-chefen og de lytter, involverer og ser mig. At det har stor værdi, har jeg aldrig tidligere tænkt på.”

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?
”Jeg skal arbejde på at blive mere udadvendt og salgsorienteret, har jeg aftalt med min chef. Det glæder jeg mig til, for jeg er ikke udpræget sælger. Det har også vist sig, når jeg har søgt job. I jobop-slag efterspørges tit ting, jeg ikke vil hævde at være verdensmester i. I stedet har jeg kontaktet rekrutteringsfirmaer, som har anbefalet mig til job, eller jeg har søgt stillinger uopfordret. Det er rarere for mig, og jeg har aldrig gået ledig.”

Hvilke faglige erfaringer har du med ind i dit nye job?
”Jeg har rigtig meget nyttig teknisk viden med, som jeg bruger nu, fx praktisk erfaring med at forarbejde stål; teknisk indsigt og forståelse for materiale og processer kombineret med brancheerfaring og kundekontakt.”

Hvad savner du fra dit gamle job?
”Jeg har haft det godt med mine kollegaer alle steder, jeg har arbejdet, så det føles lidt trist at sige farvel, og jeg er ikke den, der holder kontakten ved lige. Jeg får jo også nye, gode kollegaer, og er ikke typen, der rummer mange mennesker.”

Lars Martin Larsen
Nyt job 1. oktober 2019
Uddannet produktionsteknolog, før da kleinsmed
41 år
Bor i Aalborg


2019 –
Intern Salgssupport i Hosta Industries

2016-2019
Teknisk sælger og svejsekoordinator i Nytech A/S

2014-2016
Teknisk indkøber og svejsekoordinator i BN Skilte A/S

2013-2014
Tekniker i Niels Alfred Larsen Smede- og maskinværksted


Fra:
Teknisk sælger i Nytech A/S.

Til:
Intern salgssupport i Hosta Industries.