484A6932.jpg

"Jeg kaster mig bare ud i nye ting"

Mit nye job Lasse Nielsen ser ikke sig selv som særlig udfarende, men har altid haft let ved at starte i nyt job. Seneste jobskifte har nedbragt køretiden til og fra arbejde og givet ham meget selvstændige arbejdsopgaver.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Det har en lidt speciel forklaring. Jeg søgte for tre år siden et job på min nye arbejdsplads, Sweco Danmark. Virksomheden har en afdeling i Sønderborg, hvor jeg på det tidspunkt skulle flytte til, fordi min kones arbejdsplads skulle udflyttes til Sønderjylland. Jeg fik ikke jobbet dengang og fandt et andet job i samme område – i Ingeniørgruppens afdeling i Vejen, der ligger en god times kørsel fra Sønderborg. Det job har jeg været utroligt glad for, men jeg blev fristet, da Sweco Danmark for nogle måneder siden genfandt min ansøgning og ringede og inviterede mig til en kop kaffe. Det førte til, at jeg blev tilbudt det job, jeg for et par år siden ikke fik.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde?

Det er meget selvstændigt. Jeg får mulighed for at udvikle og køre mine egne projekter. Jeg kommer også ud på tilsyn, så jeg har en varieret hverdag, og min transporttid er to timer kortere hver dag.

Hvad er det spændende ved din branche?

Jeg har specialiseret mig indenfor kloaknet og klimasikring af regnvandssystemer. Det er spændende og meningsfuldt at være med til at skabe gode klimaløsninger.

Er der ting, du skal lære for at løse dine nye arbejdsopgaver?

Der er egentlig en masse ting, jeg skal lære, da mange af mine opgaver er nye. Første skridt har været at lære at bruge et nyt program. Næste skridt er at lære at lave udbudsmateriale, tegninger, arbejdsbeskrivelser og tilbudslister med mængder.

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?

Nye programmer og arbejdsgange skræmmer mig ikke. Jeg kaster mig bare ud i nye ting og lærer det. Samtidig fik jeg en virkelig god introduktion til det nye job. Virksomheden har et onboarding-program for de første tre måneder på arbejdspladsen. Den første uge var planlagt for mig i detaljer, og jeg var rundt og hilse på alle på det regionale hovedkontor. Næste måned er der introdag for alle nye medarbejdere på hovedkontoret.

Hvad savner du fra dit gamle arbejde?

Også dér havde jeg spændende og selvstændige arbejdsopgaver og gode kollegaer, som jeg vil savne, og flere af dem holder jeg kontakt med. Jeg ser mig ikke så meget tilbage, når jeg har kastet mig ud i noget nyt. Jeg ser mere på de positive ting ved det nye. Som for eksempel at lære nye gode kollegaer at kende. Jeg er ikke en meget udfarende som person. Alligevel er det altid faldet mig let at starte et nyt sted.

Hvad vil du gerne sige til din gamle chef?

Jeg taler stadig med min gamle chef og har sagt til ham, at mit jobskifte er tilvalg af noget nyt, ikke et fravalg af mit tidligere job, som jeg også var meget glad for.

Lasse Nielsen

  • 33 år
  • Uddannet teknisk designer i 2007
  • Ansættelser:
  • Sweco Danmark A/S: April 2018 – nu
  • Ingeniørgruppen, Vejen: 2017 – Marts 2018
  • Alectia A/S: 2014 - 2016
  • Sloth Møller Rådgivende Ingeniører: 2009 - 2014
  • tnt arkitekter: 2007 – 2009
  • Fra teknisk designer i Ingeniørgruppen AS til ingeniør­assistent i Sweco Danmark A/S