Henrik Villemoes_htv_1880px.jpg (1)
”At være en god tekniker i en digital tidsalder kræver en ret specialiseret viden og tålmodighed i forhold til at lære nyt," siger projektingeniør Henrik Willemoes, Haarslev Industries.

”Jeg skal turde spørge”

Tema: Industri 4.0 i praksis For Henrik Villemoes er 3D-scanning på kort tid blevet en naturlig del af opgaveløsningen via sidemandsoplæring, og fordi han er nysgerrig og tør bede kollegaer om hjælp.

 Maskintekniker Henrik Villemoes lærte hurtigt at 3D-scanne, da han for et år siden startede i sit nuværende job som projektingeniør på virksomheden Haarslev Industries A/S:

”Jeg anede intet om 3D-scanning på forhånd, og det er et vigtigt hjælpeværktøj i mit arbejde, så jeg blev oplært af en erfaren kollega, og softwaren var ret intuitiv, så det gik ret nemt.”

Haarslev Industries A/S producerer og installerer industrianlæg til eksempelvis forarbejdning af slagteriaffald, og Henrik Villemoes laver oplæg til, hvordan anlæggene stilles op ude på kundens fabrik og fusioneres med de anlæg, kunden har i forvejen.

”Det kræver en præcis opmåling af fabrikken, og den blev tidligere lavet med målebånd og manglede ofte vigtige detaljer, eksempelvis rørføringer, og det betød, at nye anlæg ofte skulle tilpasses, når de kom til fabrikken.”

3D-modeller overtager teknikerens job

Med 3D-scanneren bliver opmålingen meget mere præcis, forklarer Henrik Villemoes, som ikke er i tvivl om, at 3D-modeller og anden avanceret databrug vil løse stadig flere opgaver, der tidligere blev løst af teknikere. Men selv frygter han ikke at blive overflødig.

”At være en god tekniker i en digital tidsalder kræver en ret specialiseret viden og tålmodighed i forhold til at lære det, jeg ikke kan allerede. Jeg skal turde spørge kollegaer og bede om hjælp og holder mig også fagligt ajour via LinkedIn-grupper for teknikere og 3D-nørder og læser Teknikeren.”

 

Henrik Villemoes

  • 44 år
  • Projektingeniør i Haarslev Industries
  • Arbejder bl.a. med 3D-scanning
  • Bor i Odense
  • Uddannet maskintekniker