Charlotte Sejersen_kv_1800px.jpg (1)
"Der kommer hele tiden teknologier, værktøjer og opdateringer, som hurtigt bliver overhalet af nyere og smartere," siger Charlotte Sejersen robotintegrator hos Grundfos.

”Jeg skal være en slags Georg Gearløs”

Tema: Industri 4.0 i praksis Charlotte Sejersen får robotter til at arbejde i produktionen på Grundfos og er med til at sikre, at de overholder gældende standarder. Hendes hjerne holder aldrig helt fri.

 

Charlotte Sejersen konstruerer udstyr, hvor robotter indgår og får dem til at fungere i produktionen og at samarbejde med medarbejdere af kød og blod. Hun er på 20. år mekanisk konstruktør i et team i afdelingen AME Hydraulics Components hos vandpumpeproducenten Grundfos.

”Som mekanisk konstruktør skal jeg omsætte et ønske, en ide eller et koncept til noget, der kan fungere i virkeligheden og ikke mindst sætte mig ind i nye processer. Mit job er at være en slags Georg Gearløs.”

Charlotte Sejersen 

  • 51 år
  • Mekanisk konstruktør hos Grundfos
  • Integrerer robotløsninger i produktionen
  • Bor i Rødkærsbro
  • Uddannet robotintegrator, produktionsteknolog og industritekniker
  • Tillidsrepræsentant

Sikrer cobots

Grundfos har arbejdet med robotter i over 30 år, så det er der ikke noget nyt i for Charlotte Sejersen. De nye udfordringer for hende ligger udenom robotterne, forklarer hun.

”Det nye i dag er, at man kan simulere flowet af emnevarianter og robotternes bevægelser på computeren og tilpasse layoutet, før man investerer i dyrt produktionsudstyr.”

Hun er også certificeret robotintegrator og sørger for, at robotter, som arbejder sammen med mennesker – også kaldet cobots eller collaborative robots – er sikre.

Hun er også med til at sikre, at alle relevante EU-direktiver og standarder for medarbejdernes arbejde med robotter bliver overholdt, og at alle løsninger har lavest muligt energiforbrug og er nemme at vedligeholde og omstille.

Kan ikke slukke hjernen
Hendes hjerne arbejder altid med et eller andet projekt, også når hun har fri, fortæller hun.
”Det var anderledes som maskin­arbejder, når først maskinen var slukket, kunne jeg holde fri mentalt.

Nu kan det godt køre lidt rundt i hovedet, bevidst eller ubevidst. Det er prisen ved at ar­bejde innovativt og have ansvar – jeg kan ikke slukke hjernen. Selvom jeg har kollegaer at sparre med, er det i sidste ende mig, der skal sikre kvaliteten af det, jeg laver.”

Samarbejdsevner og indsigt i de øvrige teamdeltageres fagområder er vigtige færdigheder i Charlotte Sejersens job. At have empati og være god til formidling er også vigtigt, forklarer hun.

Savner tid

Hun har brug for at holde sig fagligt opdateret, og det gør hun ved at tale med kollegaer, indgå i netværk og ERFA-grupper i og uden for Grundfos og ved at søge på nettet. Men hun søger med måde:

”Der kommer hele tiden teknologier, værktøjer og opdateringer, som hurtigt
bliver overhalet af nyere og smartere, og jeg er nørdet nok i mit fag til at kunne bruge uger på at lære at bruge en ny funktion eller programmer. Den tid har jeg ikke, så det gælder virkelig om at prioritere i en travl hverdag."