Lis Min 12

“Jeg trives i både mudder og møderum”

Mit nye job Lis Min Christiansen elsker at være ude på byggepladser mellem larmende maskiner og trives også ved skrivebordet på kontoret. Ved at skifte job har hun opnået den rigtige balance.

Hvorfor har du skiftet job?

Jeg ønskede et arbejdsliv, hvor jeg både har skrive­bords­arbejde og kommer ude på byggepladser, hvor der graves. Jeg har altid været lidt en drenge­pige med glæde ved ting, der larmer, og dem er der mange af i mit nye job som entrepriseleder i en funderingsafdeling, der banker pæle, ankre og spuns i jord og havbund. Jeg søgte ikke aktivt nyt job men blev fristet, da en tidligere kollega fortalte om sin nye arbejdsplads, og at der formentlig var brug for én som mig. Min stilling føltes lidt udefi­nerlig, efter at min daglige leder havde fået nyt job, så jeg talte med min kæreste om, hvad et jobskifte ville betyde for vores fritid og økonomi, og med baglandet i orden, begyndte jeg at overveje jobbet for og imod og endte med at søge det.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Jeg er et meget socialt menneske med sprudlende humør og pågåmod. De kompetencer kommer meget i spil i det nye job, hvor jeg har god ping-pong med både de timelønnede ude på pladserne og kollegaerne på kontoret. Det har også stor værdi, at jeg har fået kortere vej til kontoret.

Hvad er i dine øjne det spændende ved din branche?

I byggeriet kan jeg hele tiden lære nyt. Jeg har arbejdet med renovering, nybyggeri, nu er jeg med til at bygge havne og moler, og det vil ikke undre mig, hvis jeg på et tidspunkt også skal lave motorveje, autoværn og motorvejsbroer, for det har jeg ikke prøvet endnu.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Før jeg fik jobbet, havde jeg flere samtaler med min kommende daglige leder, hvor vi forventningsafstemte netop for at undgå overraskelser. Jeg sagde, hvad jeg kan og ikke er god til, for jeg har hader at skuffe andres forventninger. Måske er det en kvindeting, men det har givet mig ro i maven til både at bede om flere opgaver og at sige “den opgave har jeg ikke tid til”.

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?

Jeg er ikke vant til at bygge på vand og at stå på en flåde. Det er en utroligt spændende udfordring.

Hvilke faglige erfaringer fra dit tidligere job kan du tage med dig i dit nye arbejde?

Ud over faglig viden har mine tidligere job gjort mig bedre til at læse folk. Jeg har det med at sparke døren ind og sige “Hej, nu skal vi hygge os”, men ikke alle griner af en grovkornet vittighed.

Lis Min Christiansen

Entrepriseleder hos Munck Havne & Anlæg

Uddannet teknisk designer

41 år. Bor i Nivå

CV

2021-
Entrepriseleder i Munck
Havne & Anlæg a/s

2016-2021
Produktionsassistent i Hercules Fundering 

2015-2016
Teknisk designer i Adserballe & Knudsen

2013-2015
Teknisk designer i NCC

2012-2013
Teknisk designer i Lindpro

2011-2011
Projektassistent i Living L

2007-2011
Teknisk designer i E. Pihl & Søn