484A2005

"Jeg ville gerne have flere kolleger”

Mit nye job Janni Leer opsagde sit job på en lille arbejdsplads for at finde arbejde i en organisation med mange medarbejdere og systematisk fokus på fagligt og socialt fællesskab. Det er lykkedes.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Jeg ville gerne have flere og yngre kollegaer end på mit hidtidige job, hvor vi kun var ti ansatte, hvoraf de fleste var meget ældre end jeg. Jeg havde også lyst til at prøve at arbejde i en stor virksomhed, hvor hver enkelt medarbejder er vigtig, men hvor man også føler sig som del af en større gruppe, der sammen skaber noget. Så jeg besluttede at søge videre fra min tidligere arbejdsplads, da jeg efter et par år havde lært, hvad jeg kunne dér. Der dukkede ikke lige et oplagt job op, og derfor sagde jeg op for at fokusere 100 procent på jobsøgning, og efter en måneds aktiv søgen og opsøgende arbejde, fandt jeg mit nye job.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Det bedste er at være på en arbejdsplads med mange kollegaer, som jeg kan sparre, samarbejde og dele viden med. Jeg nyder også meget, at medarbejdernes trivsel bliver prioriteret aktivt. Der er eksempelvis en morgenmadsklub og en kantineordning, som en kollega havde til opgave at følge mig hen til de første dage, så jeg ikke skulle spise alene. Det forekom mig først lidt barnagtigt, men det er rigtig rart, at arbejdspladsen aktivt tager ansvar for, at jeg har lyst til at komme på arbejde.

Hvad er i dine øjne det spændende
ved din branche?

Mit hidtidige job var ret teknisk. Jeg arbejdede med forureningssager og udtog jord- og vandprøver. I mit nye job har jeg fokus på salg, men der er også en teknisk dimension. Så jeg oplever at få det bedste fra to verdner, som jeg begge godt kan lide. Det er også spændende at få mere feedback på min indsats. Jeg elsker at gøre kollegaer og kunder tilfredse, og den følelse fik jeg ikke, når jeg sad alene i en udgravning og tog jordprøver.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

På grund af corona blev min jobstart lidt amputeret. Min tiltræden blev udskudt nogle uger, og min oplæring har taget længere tid end forventet, fordi de kollegaer, der skulle oplære mig, har arbejdet delvist hjemmefra. Jeg bliver derfor kastet mere ud i opgaver uden oplæring, og det passer mig fint, for jeg lærer allerbedst ved ”learning by doing”.

Hvad gør dig glad på jobbet?

Gode relationer og et godt grin med kollegaer er helt klart den vigtigste grund til, at jeg smiler, når jeg sætter mig i bilen om morgenen for at køre på arbejde.

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?

Jeg skal sætte mig ind i produkter og relevant lovgivning, som jeg ikke i forvejen kan på fingerspidserne, men ellers synes jeg at mine tidligere jobs har rustet mig ret godt til opgaverne.

Janni Leer

  • Salgssupporter i Eurofins Miljø
  • Miljøteknolog
  • 28 år. Bor i Fredericia
  • Fra 15. marts 2020: Salgssupporter i Eurofins Steins Lab
  • 2. januar 2018 – 21. december 2019: Miljøteknolog i Jens Johan Andersen A/S