rikke_praestmark.jpg
Rikke Præstmark, HR-direktør hos Lindpro A/S

Karakterer er mindre vigtige

Ansøgning Det er især ­ansøgernes erhvervserfaring, der ­tæller, når HR-­direktør Rikke Præstmark ­an­sætter nye med­arbejdere til Lindpro A/S. Til gengæld kigger hun stort set ikke på ansøgernes karakterer.

”Hovedparten af vores medarbejdere er håndværkere, som har opnået noget erhvervserfaring under deres uddannelse, eller også har de arbejdet, inden de læste videre til f.eks. installatører. Derfor interesserer vi os først og fremmest for deres erhvervserfaring, og hvad de har prøvet af, og i mindre grad for deres karakterer.

Der er faktisk også mange ansøgere, som slet ikke sender deres eksamenspapirer med. Men derudover ser jeg på, om de har skrevet en god ansøgning, hvor de viser, at de har sat sig ind i, hvad vi er for en virksomhed, og tænkt over, hvorfor det vil være spændende at arbejde her, og hvad de kan bidrage med til den konkrete stilling.

 Til selve samtalen forsøger vi at finde ud af, hvad ansøgeren er for en person, om de har lys i øjnene, når de taler om deres fag, og om de er engagerede i det, som de laver. Det er vigtigt for os at finde nogle gode kolleger, som vil gå ind i fællesskabet og arbejde for at skabe et godt resultat for Lindpro.

 Som nyuddannet medarbejder er det særligt vigtigt, at man er nysgerrig, åben og engageret, og at man tør søge hjælp, når man har behov for det.”