Jacob_Maienborg_RA_1320p.jpg
"Jeg savner de nære relationer. Jeg havde rigtig gode kolleger, som jeg havde samarbejdet med i mange år, og den slags tager det lige lidt tid at skabe med nye kolleger, men det tegner lovende," siger Jacob Maienborg Christiansen, der er skiftet fra Semco Maritime til Dansk IngeniørService.

Karrierevej frem for komfortzone

Mit nye job Jacob Maienborg Christiansen er optaget af at udvikle sin karriere, mens han er i 30erne. Derfor har han søgt nyt job og fundet ét, der matcher hans ønsker om at lede store, komplekse projekter.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Jeg er 33 år og optaget af at udvikle mit arbejdsliv, mens jeg er i 30erne. Jeg har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, og det jobskifte jeg nu har foretaget er med til at opbygge en profil, som jeg rigtig gerne vil have på mit arbejdsliv i fremtiden. Mit nye job er som projektleder, og projektledelse er den karrierevej, jeg gerne vil gå.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde?

At jeg har fået nye faglige udfordringer efter ti år på samme arbejdsplads. Mit tidligere job var også fantastisk, og jeg var med til at starte mange ting op dér, jeg var blandt andet med til at udvikle serviceafdelingen og udvikle globale ­koncepter og starte dem op. Men de seneste år har jeg arbejdet mest med drift, og det blev for meget komfortzone til min smag. Jeg har det bedst med at udvikle og få noget til at ske, og det er opgaven i mit nye job.

Det tiltrækker mig også at være del af en organisation med fremdrift og vækst. Min tidligere arbejdsplads var præget af nedskæringer, og selvom mit job ikke var i fare, betød det, at jeg stødte hovedet mod loftet fagligt. Mine arbejds­opgaver blev mindre udviklende.

Hvad er det spændende ved din nye branche?

Jeg bliver i samme branche på den måde, at jeg stadig skal arbejde mest med offshore, olie-gas og vind, som jeg gjorde før. Men med den store forskel, at jeg nu kun arbejder med udvikling og nul drift. Min nye arbejdsplads er en konsulentvirksomhed, der løser projektopgaver for sine kunder. Det betyder, at jeg kobles på skiftende projekter og kommer ud i mange virksomheder og møder stiftende kunder og arbejder med meget forskellige problemstillinger. Dermed trækker jeg nu meget mere på de kompetencer, jeg fik ved at efteruddanne mig i projektledelse. Det kan jeg virkelig godt lide.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Det er nyt, at indbakken ikke konstant er fuld af mails fra samarbejdspartnere i hele verden. Og så er jeg overvældet over den gode introduktion, jeg har fået.

Hvad savner du fra dit gamle arbejde?

Jeg savner de nære relationer. Jeg havde rigtig gode kollegaer, som jeg havde samarbejdet med i mange år, og den slags tager det lige lidt tid at skabe med nye kollegaer, men det tegner lovende. Her er et utroligt godt kollegialt sammenhold og meget høj faglighed.

Jacob Maienborg Christiansen

  • 33 år
    Uddannet produktionsteknolog og bachelor i ledelse og projektledelse
  • Projekt manager i Dansk IngeniørService A/S 2018 -
  • Servicekoordinator, senioringeniør og projektingeniør, Semco Maritime A/S, 2011-2018
  • Projektingeniør, Union Engineering A/S, 2010-2011
  • Projektingeniør Semco Maritime A/S, 2007-2010

Fra Service­koordinator og ­senioringeniør i Semco Maritime A/S til Projekt ­manager i Dansk Ingeniør­Service A/S.