Kat 2.jpg

Katte skal også have arkitektur

Design To taiwanesiske arkitekter er bl.a. blevet inspireret af LEGO i deres byggemoduler, der er skabt til katte.

Kattemennesker vil gå langt for deres dyr. Det gælder også et arkitektpar fra Taiwan, som mente, at deres to katte fortjente et rigtigt hjem.

"A Cat Thing" kalder de deres koncept. Det består af en række moduler, som kan sættes sammen efter behov, og som tilsammen udgør et lille hus med eksempelvis med både værelse og stue.

"Mennesker har brug for varme og sikre omgivelser: Det samme gælder katte", skriver arkitekterne blandt andet på deres hjemmeside, acatthing.com, hvor de også fortæller, at kattene lader til at føle sig bedre tilpas og mere afslappede i de små, smalle rum.

Arkitekterne ville blandt andet skabe et sted, hvor kattene kan lege, hoppe, kravle, hvile sig og samtidig føle sig sikre. De er angivelige inspireret af præfabrikerede bygninger og principperne bag Lego, skriver sitet designboom.

Huset er desuden tænkt som et stykke boligdesign og som et stykke arkitektur i miniformat, der skal gøre det ud for de typisk mindre æstetiske kæledyrsarrangementer.

"A Cat Thing" er produceret i pap og andre giftfri materialer. Det gælder også sammenføjningerne, så de arkitekttegnede kattehuse er helt fri for plastik og andre ingredienser, der kan være dårlige for dyr.

"Med andre ord kan intet i kattehuset skade kattene, selv om de beslutter sig for at have det sjovt og bide eller ridse indersiden af modulerne. Selv hvis de spiser det, vil de ikke tage skade," understreger arkitekterne bag.