484A1200 Kim Bülow

Klar til at prøve noget nyt

Karriere Da Kim Bülow fyldte 50 fik han lyst til at prøve sine kompetencer af i et nyt job efter 13 år samme sted.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Mit arbejdsliv har formet sig som få og lange ansættelser, hvor jeg har fået lov til at udvikle mine kompetencer meget. Jeg er uddannet murer og blev efter en rygskade omskolet til kort- og landmålingstekniker, og de seneste år har jeg specialiseret mig i GIS, et geografisk informations­system. Nu er jeg fyldt 50, og efter mange år på samme arbejdsplads, fik jeg lyst til at se, om mine kompetencer også kunne bruges et nyt sted. Så jeg kikkede lidt efter relevante GIS-job på ­LinkedIn. Dem er der kun nogle hundrede af på mit niveau af specialisering, og tilfældigvis var et af dem ledigt – og endda i køreafstand fra, hvor jeg bor. Jeg havde hørt godt om virksomheden, og jobbet lød perfekt for mig, så jeg søgte og fik det.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Jeg er nu del af en landsdækkende virksomhed i fuld gang med grøn omstilling og en fusion af to gasselskaber. Det betyder rivende udvikling og fusion af systemer, hvilket jeg har prøvet før og godt kan lide. Vi skal blandt andet have nyt, samlet GIS-system, og jeg ser frem til at være med i driften af GIS i Evida. Det er også min opgave at supervisere vores kunder, landmålere og gasteknikere, så jeg møder mange mennesker. Analyser er også vigtig del af jobbet, hvilket jeg også godt kan lide, og så får jeg nok gavn af min erfaring med at konfigurere og opsætte apps.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Jeg er mest overrasket over, at virksomheden var så klar til mig. Der var arrangeret introforløb for mig, og jeg har en buddy, der hjælper mig i gang med alt det praktiske og forklarer virksomhedens kutymer.

Hvad gør dig glad på jobbet?

Størst arbejdsglæde oplever jeg, når jeg klarer en udfordring. Jeg trives med akut problemløsning, og nyder måske endnu mere at gøre arbejdsgange enklere og smidigere til gavn for medarbejderne og den daglige drift. Jeg er kommet på min rette hylde som GIS-tekniker, hvor jeg tidligere i arbejdslivet mere var generalist og løste vidt forskellige arbejdsopgaver.

Hvad er de største udfordringer?

Som andre GIS-teknikere og -specialister skal jeg lære at arbejde på nye måder, fordi GIS-løsninger bliver stadig mere tilpassede, og den slags udfordring passer mig godt. Det er også en løbende udfordring at afgrænse mit arbejdsliv. Som mange andre har jeg været tæt på stress engang, og det lærte mig at gå i dialog med nærmeste leder ved tegn på ubalance mellem arbejdslivet og familielivet.

Kim Bülow
GIS-tekniker
Uddannet kort- og landmålingstekniker og før da murer
50 år
Bor i Stevnstrup ved Langå

Jobs

1. november 2020
GIS-tekniker i Evida

2008-2020
GIS-specialist og
GIS-tekniker i Verdo

2003-2008
Kort- og landmålingstekniker i Silkeborg Kommune og Gjern Kommune