Helvijs, Søren Og Nicklas

Klimaløsning i app-form

Teknik Ved at lægge alle ens nøglekort i en enkelt app, kan der spares tonsvis af CO2. Det har tre teknikerstuderende fra UCL arbejdet med, og nu er de klar med en prototype på deres MultiKey.

52 tons CO2. Så meget udleder fire forskellige virksomheder tilsammen alene på deres forbrug af nøglekort. Et CO2-udslip, der kan spares væk med en enkelt app. Og netop den løsning har Søren Hejfel, Helvijs Adams og Nicklas Nim fra Produktudvikling og teknisk integrationsuddannelsen på UCL arbejdet på med løsningen MultiKey.

”Det startede egentlig med, at Helvijs kom en dag og fortalte, at han var træt af alle sine nøglebrikker og nøglekort. Mange af os har både til vores uddannelsessted, fitness, rejsekort og så videre. Og før vi vidste af det, var vi i gang med at udvikle en prototype,” fortæller Søren Hejfel.

52 tons CO2

MultiKeys  beregninger baserer sig på det samlede antal  nøglekort fra fire virksomheder: Fitness World, SDU, UCL og Rejsekortet.

MultiKey skal bestå af en app, hvor brugeren kan lægge alle sine nøglebrikker og nøglekort ind på. Brugeren åbner derefter app’en og vælger den nøgle, der skal bruges og ved at holde telefonen op til døren, låser døren op.

”Det skal være så brugervenligt som muligt. Og så skal det fungere med alle systemer. Da vi undersøgte markedet, opdagede vi, at lignende produkter kun er udviklet til Bluetooth, hvor vores er udviklet til både Bluetooth og RFID, hvilket passer til næsten alle døren med chip,” siger Nicklas Nim.

Mere udvikling

Selvom gruppen bag MultiKey allerede har en velfungerende prototype, er der lang vej igen. Og for tre studerende på SU, kræver udviklingen blod, sved og masser af penge.

”Vi er heldige, at UCL har nogle fantastiske ressourcer, vi har kunne benytte os af. Men der er stadig en stykke vej, inden vi står med et færdigt produkt, der er klar til at komme på markedet,” siger Søren Hejfel.

Blandt andet er det gruppens højeste ønske, at Android og Apple åbner op for den teknik, der allerede bliver brugt til Dankortbetaling via telefonen.

”Det sparer os for at skulle indbygge en chip i telefoncoveret, og det vil øge brugervenligheden. Teknikken er der - de skal bare fjerne et flueben og åbne op for den,” siger Nicklas Nim.

Bachelorprojekt og innovationskonference

Gennem både praktik og deres bachelorprojekt har gruppen arbejdet på MultiKey. I slutnignen af januar forsvarede de deres bachelor, og herefter står fremtiden for døren.

”Vi kan ikke lade være med at arbejde videre på MultiKey. Selvom det kræver hårdt arbejde, og selvom vi har både op- og nedture, så er vi nødt til at se, hvad det kan blive til,” siger Søren Hejfel.

Faktisk tror gruppen så meget på deres projekt, at de har tilmeldt projektet innovationskonferencen Studerendes Innovation og Forskning, (SIF 2020), der finder sted i starten af februar. Her skal gruppen præsentere MultiKey for undervisere, studerende og virksomheder fra hele Fyn.