2018 - Sobreiro collection - Courtesy of Estudio Campana and Epoca and Amorim Photo by Nuno Sousa Dias (1).jpg

Kork er mere end vinpropper

Industriel design De fleste forbinder med kork med den uundværlige prop, som skal holde vinen frisk. Nu har møbelbranchen også fået øjnene op for materialet.

Den brasilianske duo - bestående af brødrene Humberto and Fernando Campana - har designet en kollektion af møbler, der stort set udelukkende består af kork.

"Sobreiro Collection" kalder de møblerne, som tæller en lænestol og tre skabe. En af ideerne er at vise, at kork er et af de mest bæredygtige materialer i verden.

"Vi har altid været fascineret af kork, ikke kun fordi at det er et økologisk materiale, men også på grund af sin lethed," siger Humberto Campana ifølge sitet dezeen.com.

Hus med "hairy look"

Brødrene er i det hele taget kendt for at bruge alternative materialer.

Ud over læder, har de tidligere anvendt palmeblade og endda fiskeskind i deres kreationer.

"Vi er opsat på at udforske materialer, der kan genanvendes. I øjeblikket undersøger vi mulighederne for brug af ananaslæder," tilføjer Humberto Campana.

Kollektionen blev præsenteret ved det portugisiske konsulat i São Paulo, Brasilien, under den årlige "Experimenta Portugal arts and culture festival", som fejrer de kulturelle bånd mellem Brasilien og Portugal.

At de to er ret konsekvente i deres brug af alternative materialer, ser man tydeligt, hvis man kaster et blik på deres eget hus i São Paolo.

Det er dækket i palmefibre for at give det et “hairy look”, som dezeen.com skriver.

campanas.com.br