lego1_3.jpg
Med sin nye hjemmeside vil LEGO bryde grænserne mellem de forskellige universer ned. Derfor optræder figurerne side om side.

LEGOs nye digitale legeplads

Design Som multimediedesigner er Martin Nonbo med til at opbygge LEGO Kids nye hjemmeside. Hans job består blandt andet i at gøre sitet levende og interaktivt.

LEGO Kids nye hjemmeside står alt andet end stille. Videoer, artikler, produkter og spil fra LEGO City, hvor man kan bygge hele byer, findes side om side med universer som Ninjago, hvor kampsport står øverst på dagsordenen. For ikke at tale om Star Wars eller Friends. Når curseren rammer et billede, bliver det større, og man kan scrolle både ned og til siden, hvor flere figurer kommer til syne.

“LEGOs websites har tidligere været meget opdelt i de forskellige universer, men her har vi forsøgt at bryde grænserne mellem de forskellige temaer, så brugerne nemt kan navigere rundt,” siger Martin Nonbo.

Han er uddannet multimediedesigner og arbejder som Frontend udvikler. Siden begyndelsen af 2018 har han været med til at udvikle LEGO Kids, en ny hjemmeside der skal være mere brugervenlig og indbydende.

“Vi gentænkte det hele fra bunden. Det primære mål var at bryde nogle af grænserne ned mellem universerne ud fra den betragtning, at man sagtens kan have figurer fra eksempelvis Star Wars, Nexo Knights og Friends med i samme leg. Og så gjorde vi en masse for at visualisere produkterne på forskellige måder,” siger Martin Nonbo.

Martin Nonbo, 32 år

  • Frontend developer hos LEGO siden 2103.
  • Uddannet multimediedesigner fra UCN i Aalborg 2010.

I det daglige er han del af et team af såkaldte “backend”-udviklere og en designer. Sidstnævnte kommer med det visuelle oplæg og tegner skitser af, hvordan hjemmesiden kan se ud. Derefter er det Martin Nonbos opgave at tage stilling til, om hendes designs og skitser kan omdannes til en online-brugeroplevelse, eller om der skal justeres i ideerne.

LegoKidsForside.jpg

www.lego.com/kids

Pudser sitet op
“Jeg har løbende en form for ping-pong med designeren. Hvordan vi bedst muligt kan løse de ideer og udfordringer vi har, og hvordan vi gør sitet brugervenligt. Er der nogle ting, som man ikke kan løse digitalt, giver jeg mine input til små ændringer, der gør det mere brugervenligt. Eller jeg giver thumbs up, hvis alt er ok fra et kodemæssigt perspektiv,” siger Martin Nonbo, der, selv om det ikke er ham, som står for det grafiske udtryk, har stor indflydelse på, hvordan siden tager sig ud.

“Jeg kan rigtig godt lide, at jeg både er med til at give input i forhold til, om noget kan lade sig gøre, men at man også forventer, at jeg kommer med mine egne ideer, ” siger han.

Spændende for øjet
LEGO har en række retningslinjer for, hvordan man designer til børn, som bygger på forskning i børns adfærd. Den viser bl.a, at børn vender tilbage til en hjemmeside, hvis de har en sjov oplevelse. Klare farver gør også ekstra stort indtryk på børn – også dem, som voksne ville synes er for meget, ligesom feedback og responsivitet er noget, der appellerer til børn.

Det er bl.a. løst med videoklip, som man kan gøre større ved at lade curseren passere dem, ligesom ikonerne øverst vibrerer, når man markerer dem. På noget der ligner tørresnore, hænger udvalgte produkter og videoer fra eksempelvis Star Wars eller Jurassic World med overskrifter som: “Ting du vil elske” eller “Sjove ting”.
Det er dog ikke alle farver, der finder vej til sitet, da de forskellige universer har hver sine farver.

LegoToerresnor.png
Små “tørre­snore” fremhæver særlige universer, som redaktørerne anbefaler. De udskiftes løbende.


“Til gengæld kan vi vise en playfulness og give oplevelsen af, at der sker noget sjovt. Det kan være små animationer, hvor noget drejer rundt, eller små spil. Det handler om at være både udfordrende og overraskende.”

Udover udviklerne og designeren, arbejder Martin Nonbo sammen med en række redaktører, som løbende ændrer indholdet på sitet.

“Redaktørerne kan gå ind og skifte opslagene på tørresnoren ud, som de synes. Når der kommer nye produkter, tilføjer vi også dem. Her er fordelen, at man både kan scrolle ned og til siderne, så der er masser af plads,” siger han.

På sitet LEGO Kids finder man ingen direkte link til steder, man kan købe indholdet.

“LEGO Kids er ikke et salgs-site. Det primære for os er at give en god oplevelse online, som får børnene til at føler sig knyttet til produktet og få lyst til at vide mere.”