Livlig debat om mundtlig beretning

TL Nyt Debatten om den mundtlige beretning manglede ikke deltagere på TL’s kongres. Flere var følelsesmæssigt berørt af de strukturelle ændringer, som skal diskuteres senere på dagen.

Den første på talerstolen efter den mundtlige beretning var Lilli Lindberg fra TL SydVest, som efterlyste rettidig omhu omkring TL’s økonomi.

”Vi har igennem de seneste otte år haft en væsentlig medlemsnedgang uden at omkostningerne er blevet tilpasset undervejs. Der har ikke været styr på forvaltningen af vores penge. Det er ikke godt nok,” sagde Lilli Lindberg.

Hun blev bakket op af Claus Lage fra TL Østjylland:

”Jeg havde tænkt mig at sige det samme som Lilli, så det var en god overraskelse, da jeg hørte hendes indlæg.”.

Charlotte Hagen fra TL København var dog ikke helt enig.

”Vi skal beslutte en ny struktur i dag, som vil føre til væsentlige besparelser. Det er da rettidig omhu. Og selvom det selvfølgelig påvirker os alle følelsesmæssigt, at der skal nedlægges afdelinger, så vil jeg opfordre til, at vi lægger de personlige tilknytninger til side.”

TL’s formand, Lone Engberg Thomsen, svarede også på kritikken:

”Hovedbestyrelsen har arbejdet på den nye struktur i rigtig lang tid. Og vi har lavet mange beregninger for at afdække, hvad den nye struktur kommer til at betyde økonomisk. Jeg er helt med på, at der er mange følelser i det her, og dem har jeg også selv. Men hvis TL skal holde skindet på næsen de næste to år, er vi nødt til at gøre noget nu.”

Se hele debatten: