ThomasHall1305.jpg

"Mangfoldighed giver innovative løsninger"

HR-Chefen Gode samarbejdsevner og høj faglighed er i fokus, når COWI skal finde den rigtige kandidat til et ledigt job. Derudover er det vigtigt med en mangfoldig medarbejderstab, fortæller HR- og kommunikationsdirektør Thomas Hall.

 

”I COWI har vi konstant omkring 14.000 større og mindre projekter i gang, som er kendetegnet ved, at vi altid samarbejder i teams med vores kolleger og også samarbejder ud mod vores kunder.

Derfor er det også kandidaternes samarbejdsevner, der er i fokus, når vi ansætter nye medarbejdere.

Samtidig er det naturligvis meget vigtigt, at man er faglig dygtig. Afhængig af jobbet kan vi enten gå efter erfaring, hvis vi f.eks. har brug for en projektleder, og hvis vi skal ansætte en nyuddannet, ser vi på deres karakterer, og på om de har haft studiejob eller lignende under deres uddannelse.

Vi har også selv en del studentermedhjælpere, som ofte ender med at få job her.

Om sommeren kører vi ’COWI Try’, hvor vi inviterer studerende fra Danmark, Sverige, Norge og England til at arbejde som konsulent i et af vores projekter. På den måde kan de prøve COWI af, og vi får set hinanden an. En del af dem ender efterfølgende med at blive ansat hos os.

Det er vigtigt for os at få et holistisk billede af, hvilken person ansøgeren er. Vi vil gerne have nogle medarbejdere, der kan noget forskelligt – nogle er måske gode til det sociale og at være udadvendt, mens andre er gode til at planlægge eller analysere.

Det er vigtigt med en mangfoldig kultur af unge, ældre, kvinder, mænd og forskellige nationaliteter, for på den måde får vi også noget mere kreativitet ind i arbejdet, og dermed opnår vi de mest innovative løsninger.”