cecilie_mia_02_1200px.jpg
”Det er rart, at ens fagforening tager arbejdsløsheden inden for de kreative fag alvorligt," siger designer Cecilie Buch, der efter et kort traineeforløb fik tilbudt projektansættelse hos BangBang Copenhagen. Her stod hun for at gøre vinterkollektionen for 2019 klar til produktion.

"Mine professionelle evner blev taget seriøst"

Tema: Trainee To måneder som trainee hos børnetøjs­producenten BangBang Copenhagen skaffede Cecilie Buch en projektansættelse samme sted.

I foråret 2018 fik Cecilie Buch en traineeplads hos børnetøjsproducenten BangBang Copenhagen. Firmaet var så tilfredse med hendes indsats, at hun blev projektansat til gøre vinterkollektionen for 2019 klar til produktion.

”Der er megen misbrug af praktikanter og trainees som gratis arbejdskraft inden for design­branchen. Men hos BangBang oplevede jeg, at mine professionelle evner blev taget seriøst. Jeg fik lov til at arbejde på lige fod med de andre ansatte, og der var en gensidig respekt omkring arbejdet,” siger Cecilie Buch.

Hun har hjulpet firmaet med at designe og konstruere mønstre på tøjet, samt applikationer, som enten broderes eller sys på tøjet. 

I kol­lektionen indgår for eksempel en dinosaur, en kamæleon og en gravhund.

”Jeg har en baggrund inden for design og kunst og har tidligere udstillet tegninger og akvareller. Så jeg er god til at tegne. Og så er jeg god til at forstå firmaets visioner og brand DNA,” fortæller Cecilie Buch.

God oplevelse at møde andre i samme situation

Hun er glad for, at hun var med i TL’s traineeordning.

”Det er rart, at ens fagforening tager arbejdsløsheden inden for de kreative fag alvorligt. Og så var det en god oplevelse under forberedelsesforløbet at møde andre unge kreative, som stod i den samme situation som mig,” fortæller Cecilie Buch.

Sideløbende med sin projektansættelse hos BangBang Copenhagen tog hun et efteruddannelseskursus i digital markedsføring.

”Design er en usikker branche. Derfor vælger jeg også at videreuddanne mig inden for kommunikation. På et tidspunkt håber jeg at kunne kombinere de to uddannelser, så jeg kan arbejde med kommunikation og design,” fortæller Cecilie Buch.

Giv mig en chance

På spørgsmålet, hvad hun kan bruge traineeforløbet til fremadrettet svarer hun:

”Når jeg er færdig med vinterkollektionen kan jeg bruge det i min portfolio. Så når jeg søger et nyt job, kan jeg sige, at selvom jeg ikke har to års erfaring, har jeg på meget kort tid lavet en hel kollektion, så giv mig en chance.”

”Jeg kan klart anbefale andre nyuddannede TL’ere at deltage i trainee-forløbet. Jeg har i hvert fald fået meget ud af det.”

”Vi er meget glade for trainee ordningen og har allerede benyttet os af den igen. Fordi vi får nogle kvalificerede kandidater, der har et forløb hos os, som vi har stor gavn af, og som er relevant for deres uddannelse,” siger Mia Risager Heindorff, partner i BangBang Copenhagen. 

Cecilie Buch

  • 29 år
  • Uddannet beklædnings­designer, Designteknolog samt PBA i Communi­cation Design & Media fra KEA.
  • Trainee hos BangBang i foråret 2018