simon scheel kaltoft05_1800px.jpg
"At være god til at kommunikere bliver stadig vigtigere," vurderer automationsteknolog Simon Scheel Kaltoft, der gerne ville have haft mere undervisning i kommunikation på sit studie.

”Mit job kræver et åbent sind”

Tema: Industri 4.0 i praksis Automationsteknolog Simon Scheel Kaltoft oplever at være del af en revolution i brug af data. Og han er vild med det.

Da Simon Scheel Kaltoft for to år blev færdig som automationsteknolog var han fortrolig med ”Industri 4.0” men kun som begreb. Nu er han del af det. Inwatec, hvor han arbejder, benytter data i stor stil til produktion og drift af maskiner, der går på nettet og er proppet med både vasketøj og kunstig intelligens:

”På min uddannelse blev jeg tunet mod ’Industri 4.0’, og vi talte meget om det, men det var svært at koble til praksis. Det kan jeg nu, hvor jeg arbejder i en branche, der er i gang med en revolution i brugen af data. Det er meget spændende at være del af.”

Kreativ databrug

Når en kunde køber en vaskemaskine, leder Simon Scheel Kaltoft processen fra salg til drift. Han rådgiver om muligheder for dataopsamling til gavn for vaskeriet og nye teknologier til brug i vaskeriindustrien, eksempelvis 3D-print og billedgenkendelse via vision teknologi.

”Jeg præsenterer kunderne for nye data-genererede muligheder, som mange endnu ikke kender, og kunderne har også selv mange nye ideer til funktioner, som jeg og mine kollegaer via kreativ databrug forsøger at finde løsninger på.”

Simon Scheel Kaltoft sparrer og samarbejder i sit job tæt med andre faggrupper, især maskinmestre, maskiningeniører og softwareingeniører. Han får tit en rolle som bindeledet i midten:

”Som automationsteknolog kommer jeg med den brede viden og evne til at få enderne i et samarbejde til at nå sammen.”

Samtidig har han en dyb viden om realiteterne ude hos kunderne fra en fortid som industrielektriker. Den viden har stor værdi, når han udvikler nye digitale løsninger:

”Det betyder, at jeg allerede i idefasen før en produktion kan se det fysiske og brugbare slutprodukt for mig.”

Du skal være god til kommunikation

Han føler sig uddannelsesmæssigt rimeligt velpåklædt til ”Industri 4.0” men han ville have haft gavn af mere undervisning i kommunikation på studiet. At være god til at kommunikere bliver stadig vigtigere for automationsteknologer, forudser han.

”Kommunikation er en vigtig ting for mig i mit job, fordi automationsteknologer ofte står i job, hvor vi har en blæksprutterolle.”

Han anser det også for utrolig vigtigt i sit job nu og fremover, at han kender til de nyeste muligheder og teknologier indenfor industri generelt, og at han har en grundig forståelse for automation og proces.
Han holder sig løbende opdateret på nye teknologier på sit felt via faglige artikler, netværk og kollegaer – og gør sig umage for at forblive nysgerrig:

”Mit job kræver, at jeg er engageret og villig til at gøre lidt ekstra – men først og fremmest er det vigtigt, at jeg har et åbent sind.”

 

Simon Scheel Kaltoft

  • 25 år
  • Projektleder i Inwatec
  • Udvikler og implementerer maskiner til vaskeri­industrien, især auto­matiske sorteringsmaskiner med røntgenmaskine og robotseperator. Benytter bl.a. 3D-print, kunstig intelligens og vision teknologi.
  • Bor i Odense
  • Uddannet automationsteknolog