DortheHoestgaardOlesen1305.jpg

Mit nye job: ”Det føles helt rigtigt at tegne igen”

Mit nye job Efter nogle år i et job, hvor hun mest løste administrative opgaver er Dorthe Høstgaard Olesen nu tilbage i et job, hvor hun tegner enfamiliehuse.

Hvorfor har du for nylig skiftet job?
Jeg har altid elsket at tegne, og det fyldte også i starten i mit hidtidige job, hvor jeg lavede konstruktionstegninger til nybyggeri i industrien og til renoveringsprojekter i den almene boligsektor.

Med tiden tog jeg mig mere og mere af regnskab og sekretæropgaver, for det var nyt og også spændende. Men til sidst tegnede jeg slet ikke og kom til at savne det. Derfor begyndte jeg at kikke efter et nyt job, hvor jeg kunne tegne og fandt og søgte det job, jeg har nu.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye arbejde?
Jeg arbejder nu i et lille byggefirma, som bygger enfamiliehuse, som jeg tegner ud fra arkitektens plan.

Ud over at tegne igen er det også meget ­tilfredsstillende at være med til at give kunder præcis det hus, som de drømmer om at bo i. At forme en bolig er en stor ting for dem, der skal bo dér, så jeg føler, jeg er med til at gøre en forskel.

Hvad er i dine øjne det spændende ved din branche?
Da jeg gik i folkeskole, studerede jeg altid en grundtegning nøje, når jeg faldt over én i et blad, og det var min barnedrøm at blive arkitekt.

Det rakte mine karakterer ikke til. I stedet blev jeg teknisk designer, og det her er for mig nok drømmejobbet, fordi jeg tegner noget, andre bliver glade for, og jeg ser det færdige resultat.

Hvad gør dig glad på arbejde?
Det vigtigste for min arbejdsglæde er, at mit arbejde er fagligt spændende. Det er også rart at have gode kollegaer, og at vi kan have det sjovt og grine og snakke lidt sammen i løbet af arbejdsdagen.

Jeg er skiftet fra en stor til en meget lille arbejdsplads, men arbejdspladsens størrelse spiller ikke den store rolle for mig. Jeg indpasser mig og får noget godt ud af det.

Hvad er de største udfordringer i dit nye job?
Vi er lige gået fra at tegne i 2D til 3D, og det kan jeg godt rive mig lidt i håret over indimellem.

Heldigvis er vi to kollegaer, som lærer det samtidig, og vi har været sammen på kursus og hjælper hinanden med at lære de nye arbejdsprocesser.

Det er spændende, ansporende og lidt frustrerende, at jeg lige nu bruger tre dage på en tegning, som jeg i det gamle system kunne lave på en dag.

Så minder jeg mig om, at al begyndelse er svær og også sjov.

Er der noget du savner fra dit tidligere arbejde?
Jeg savner selvfølgelig nogle af de gamle kollegaer, og at jeg før kunne cykle eller gå på job. Nu har jeg 25 kilometer hver vej i bil, og trafikken kan være tung.

 

Dorthe Høstgaard Olesen, 45 år

Uddannet teknisk assistent.
Bor i Fredericia.
Skiftede 6. august 2018 job.

Fra: projektassistent i Rambøll
Til: teknisk designer i JJ Hansen Huse.

2018 - Teknisk designer i JJ Hansen Huse i Kolding.
2007-2018 Projektassistent i Rambøll.
2001-2007 Teknisk assistent i Spæncom.
1996-2001 Teknisk assistent i Fredericia Kommune.