WEB Maria Bruun Nordic Pioneer Credit David Cleveland
Møbelserien består af en stol med armlæn, to skamler og et  bord, der kan foldes sammen og bruges som arbejdsbord eller slås ud, når hele familien er hjemme.

Møbler med corona-aftryk

Møbeldesign Med sin kollektion Nordic Pioneer udstillede danske Maria Bruun i efteråret på Design Museum i London, hvor udvalgte designere viste møbler egnet til en tilværelse med mere hjemmearbejde.

I foråret stillede Design Museum London samme opgave til ni udvalgte designere fra forskellige lande.

De blev bedt om at designe borde og siddemøbler, der passer til situationen lige nu, hvor mange mere eller mindre frivilligt er henvist til hjemmet i arbejdstiden.

Siden skulle møblerne udstilles på det prestigefyldte museum under navnet Connected. 

En af designerne er danske Maria Bruun, som valgte at skabe serien Nordic Pioneer.  

Den består af en stol med armlæn, to skamler og et  bord, der kan foldes sammen og bruges som arbejdsbord eller slås ud, når hele familien er hjemme.

“Normalt har jeg et kontor med et arbejdsbord, jeg går til og fra. Pludselig skulle alt foregå i hjemmet, og derfor skulle der tilføres flere funktioner. Med et udfoldningsbord kunne jeg være i min egen verden, når jeg arbejdede, mens jeg kunne folde det ud og invitere familien og verden ind igen, når det passede,” siger Maria Bruun. 

American Hardwood Export Council (AHEC) var samarbejdspartner i udstillingen, og designerne blev bedt om at vælge imellem forskellige amerikanske træsorter. Maria Bruun valgte ahorn.

“Ahorns store kvalitet er, at det som materiale har en vis gennemsigtighed.  Jeg havde selv brug for at være omgivet af træ. Jeg tror, det er vigtigt med et øget fokus på at være omgivet af noget rart og nærværende, som kan forbinde os til naturen, lige nu,” siger hun.     

Ny arbejdsmetode

Nordic Pioneer har netop været udstillet under London Design Festival. Blandt de andre designere var prominente navne som spanske Jaime Hoyon og tyske Sebastian Herkner. 

”For mig var det spændende, at man stillede samme opgave til en gruppe af designere. Vi kommer fra forskellige steder og nationaliteter med forskellige familiestrukturer, og pandemien har ramt os alle sammen forskelligt,” siger Maria Bruun. 

Maria Bruun er uddannet designer fra Kunstakademiets Designskole i 2012, og modtog i 2014 den danske Design Award for sin spejlserie Mirror Mirror. Udgør den ene halvdel af duoen MBADV sammen med ­arkitekt Anne Dorthe Vester.