Tek0118_1305x675px2.jpg

Motivation for jobbet tæller mest

Ansøgning En motiveret ansøgning er det allervigtigste, hvis man som nyuddannet skal have en chance for at komme videre til en samtale hos teknologi­virksomheden LINAK, fortæller HR-konsulent Ida Falkenham.

”Vi ser især på, hvordan en ansøger vælger at præsentere sig selv, sine kompetencer og sin motivation for at søge et job hos os.

Vi skal kunne mærke et personligt engagement og en interesse for at arbejde lige netop hos LINAK.

Det spiller naturligvis også en rolle, at man har en relevant uddannelse og har haft et relevant studiejob, men vi lægger mindst ligeså meget vægt på ansøgerens personlige egenskaber som på de faglige.

Vi har fokus på, om ansøgeren passer ind i organisationen og den kultur, som vi har opbygget blandt medarbejderne.

Det handler bl.a. om åbenhed, forandrings- og samarbejdsvilje og modet til at stille spørgsmål ved vores faste procedurer, så man kan være med til at finde nye veje og optimere processer og arbejdsmetoder.

Til samtaler med nyuddannede kandidater tager vi bl.a. udgangspunkt i deres semesterprojekter og spørger ind til, hvilken rolle de har spillet i projektet, og hvilke opgaver de trives bedst med.

Vi sporer os også ind på ansøgerens faglige kompetencer og tekniske interesse ved at tale om nogle konkrete LINAK produkter og typiske arbejdsopgaver hos os.”

Ida Falkenham

  • HR-konsulent hos LINAK