484A1582
"Jeg føler mig mere veltilpas her efter tre måneder end efter seks år på min gamle arbejdsplads."

"Nu glæder jeg mig til at komme på job"

Jobskifte Carsten Kjærgaard fik stress i sit tidligere job, og da dialog med arbejdsgiveren om mindre stressende arbejdsvilkår endte uden resultat, takkede han ja til et nyt job, hvor han stortrives.

Hvorfor skifter du job netop nu?

De seneste år har jeg vidst, at jeg burde finde et job med en mindre ekstrem arbejdsbyrde, men man ved jo, hvad man har, og jeg var fartblind: det høje arbejdstempo virkede normalt, hvilket i grunden er uhyggeligt. Derfor blev jeg ved, indtil jeg brød sammen. Jeg kunne slet ikke kikke ind i computeren. Efter par måneders sygemelding og snak med psykologer, kunne jeg mærke mig selv igen og forespurgte min leder om hjælp til tegneopgaver fra en mere erfaren teknisk tegner, så jeg kunne fokusere på at projektere. Jeg anmodede også om flere hjemmearbejdsdage, da de har fungeret godt under corona. Plus andre mindre punkter. Jeg fik nej til det hele og vidste, at dér kunne jeg ikke arbejde. Så jeg var åben for forhandling, da jeg fik et jobtilbud af den virksomhed, jeg arbejder for nu.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Vi løfter i flok. Selvom vi mangler arbejdskraft, sender mine nye chefer det signal, at hvis vi får for travlt, så finder de løsninger, og i mit team indkalder teamlederen til et kort, ugentligt teammøde om, hvem der har travl, og hvordan vi fordeler opgaverne. Med min bagage med stress har det stor værdi. Når ledelsen tager ansvar, bekymrer jeg mig ikke. Virksomheden har også et grundigt onboarding- program, og jeg har to ugentlige hjemmearbejdsdage. Jeg arbejder hjemmefra, hvis jeg eksempelvis udarbejder beskrivelser til projekter og har brug for ikke at blive forstyrret. De dage sparer jeg transporten til og fra min arbejdsplads i Aarhus fra Samsø, hvor jeg bor med min kone og lille søn.

Hvad er i dine øjne det spændende ved din job?

Både i mit tidligere og nuværende job laver jeg udbudsmateriale ved store byggerier, fortrinsvis boligbyggerier. Det er en niche, som passer mig godt.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

At omgangstonen er så rar og næsten familiær, selvom vi er et globalt firma. Jeg føler mig mere veltilpas her efter tre måneder end efter seks år på min gamle arbejdsplads. Mit team i el-afdelingen er relativt nyt, og vi svinger godt sammen. Nu glæder jeg mig til at komme på arbejde.

Hvad er især vigtigt for din arbejdsglæde?

Jeg skal føle mig værdsat, der skal være en god tone og respekt for hinanden, og så trives jeg med frihed under ansvar. Jeg har været selvstændig elinstallatør og værdsatte friheden, så det er vigtigt for mig med en leder, der stoler på, at jeg kan drive mig selv.

Carsten Kjærgaard

  • Skiftede i maj 2021 til fagprojektleder for el hos Afry fra projektleder og elinstallatør i det rådgivende ingeniørfirma Oluf Jørgensen A/S
  • Uddannet elinstallatør i 2012, før da elektriker
  • Bor på Samsø og arbejder i Aarhus
  • 39 år

CV

  • 2021-nu: Fagprojektleder for el i Afry
  • 2015- 2021: Projektleder og elinstallatør i Oluf Jørgensen A/S
  • 2014-2013: Elinstallatør i Birk TeQ A/S
  • 2014-2014: Belysningsrådgiver I Luminex A/S
  • 2013-2014: Projekterende rådgiver i Midtconsult
  • 2012-2013: Elinstallatør i Ringkøbing-Skjern installationsforretning A/S