Barnecorona1305

Nu kan du få dagpenge, imens dit barn venter på coronatest

Arbejdsliv Er dit barn sendt hjem fra skole eller institution, fordi en kammerat er smittet med corona? Så kan du nu få dagpenge, imens I venter på, at dit barn får svar på sin coronatest.

For et par uger siden skrev vi her på tl.dk om de problemer, forældre har med at få fri fra arbejde, når de skal passe deres børn, som er sendt hjem fra skole eller institution på grund af corona.

Nu er der kommet en midlertidig løsning på problemet. Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om, at forældre til børn, som er sendt hjem, kan få barselsdagpenge, imens børnene er sendt hjem.

”I TL er vi glade for ordningen, selvom den er temmelig bureaukratisk. Der er en del dokumentationskrav, inden man kan få udbetalt dagpengene. Så hvis du kan løse problemet på en anden måde, for eksempel ved at arbejde hjemme, vil det være en fordel for alle parter,” siger Byrial Bjørst, der er advokat i TL.

Ordningen giver mulighed for at modtage dagpenge i op til 10 dage. Der gives kun støtte til én forælder per hjemsendelsesdag.

Nødløsning
For at modtage dagpengene skal du dokumentere, at skolen eller institutionen har sendt dit barn hjem.

Hvis du bor sammen med dit barns anden forælder, skal I skaffe en erklæring fra begges jeres arbejdsgivere, som fortæller, at I ikke har mulighed for hjemmearbejde, og at I ikke har ubrugte omsorgsdage eller afspadsering, som I kan bruge.

”Der er meget papirarbejde, så ordningen er mest en nødløsning, for dem, som har ikke har andre muligheder,” siger Byrial Bjørst.

Ifølge aftalen kan du modtage dagpenge, som svarer til niveauet for barselsdagpenge. For at kunne modtage dagpengene, må dit barn ikke være over 13 år gammelt.

Ordningen ventes at træde i kraft 1. oktober og varer til og med den 31. december 2020.

Læs mere på FHO’s hjemmeside