COLOURBOX7226793 (1)

Nu må studenter høre om erhvervsuddannelserne

Erhvervsuddannelser Hidtil har studenter måtte gå forgæves, hvis de ønskede vejledning om en erhvervsuddannelse på gymnasiet, men det er nu slut.

Er du student og har du lyst til at høre mere om teknisk designer-uddannelsen? Ja, så har du hidtil måtte gå forgæves, når du bookede en samtale med en studie- og karrierevejleder fra Studievalg Danmark.

Hidtil har mantraet nemlig været, at studenter skulle vejledes om videregående uddannelser og ikke erhvervsuddannelser, men det er slut nu.

For en lovændring betyder, at studenter nu kan se frem til at blive vejledt om erhvervsuddannelserne, og det vækker glæde i TL.

”For mange studenter vil en erhvervsuddannelse være det helt rigtige valg, og det er derfor dejligt, at de nu kan de se frem til en ordentlig vejledning. Vi håber, at endnu flere nu vil tage en erhvervsuddannelse, for vi får brug for dem i fremtiden,” siger Martin Ungermand Bichel, der er uddannelseskonsulent i TL.

Bredt politisk flertal bag

Det er regeringen, Venstre, DF, LA, Radikale, SF og Konservative, der står bag lovændringen, som træder i kraft den 1. januar 2021.

”Det her er en rigtig god nyhed for de unge, fordi det kommer til at betyde bedre vejledning og langt flere uddannelsesmuligheder. Døren er nu helt åben for, at deres vej videre fra gymnasiet sagtens kan være en erhvervsuddannelse. Jeg tror på, at flere studenter fremover vil finde ud af, at en erhvervsuddannelse er deres rette hylde,” sagde undervisningsordfører Jacob Mark fra SF, da lovændringen blev offentliggjort.

Med lovændringen følger også 5 mio. kr. mere til at opruste vejledningen.

Unge booker vejledning

  • Studievalg Danmark er en national vejledningsinstitution med ca. 75 ansatte, hvoraf langt størstedelen er studie- og karrierevejledere.
  • Unge kan booke en tid med en vejleder på et af de syv regionale vejledningscentre.
  • Hidtil har de ikke kunnet vejlede studenter, der ønskede at tage en erhvervsuddannelse.
  • En lovændring betyder, at de godt må vejlede om det fra 1. januar 2021.

studievalg.dk