Ny aftale om fleksibilitet i syv nordjyske kommuner

TL Nyt Forhandlingsfællesskabet har indgået en aftale med KL, som giver syv nordjyske kommuner mulighed for at omplacere kommunalt ansatte medarbejdere til kritiske funktioner.

TL har sammen med Forhandlingsfællesskabet indgået en aftale med KL. Aftalen giver syv corona-lukkede nordjyske kommuner mulighed for at omplacere medarbejdere til andre funktioner, andre tidspunkter og andre steder end dér, hvor de normalt arbejder.

De syv kommuner er lukket ned på grund af cluster 5, som er en mutation af corona-viruset. Formålet med aftalen er at sikre, at der i den akutte situation kan handles hurtigt og fleksibelt i de syv kommuner.

Kommunerne skal med den nye aftale sørge for, at der indgås lokale aftaler, hvor den enkelte medarbejder tages med på råd og inddrages så tidligt som muligt. Aftalerne skal så vidt muligt indgås frivilligt.

Men på grund af den tilspidsede situation giver aftalen mulighed for, at arbejdsgiveren i akutte og helt ekstraordinære situationer kan handle først for derefter at indgå lokale aftaler. Hvis det sker, skal aftalen indgås hurtigst muligt og senest inden for 1 uge.

Hvis man bliver sat til at udføre arbejde, som man ikke har udført tidligere, skal der ske en oplæring i det nye arbejde.

Aftalen mellem Forhandlingsfællesskabet og KL træder i kraft med det samme og løber frem til den 3. december. Alle indgåede lokalaftaler ophører den 15. december. 

Læs hele aftalen

Her gælder aftalen
Hjørring
Frederikshavn
Brønderslev
Jammerbugt
Vesthimmerland
Thisted
Læsø