pr_teknolog_04_TS1500px.jpg
Fredag den 17. november dimitterede første hold fra den nye deltiduddannelse til produk­tions­teknolog. Det blev fejret i auditoriet på Erhvervs­aka­demi Sjælland.

Ny turbouddannelse er en succes

Uddannelse De kom langvejs fra. De var vildt engagerede og karakter­gennemsnittet blev rekordhøjt. Erhvervsakademi Sjællands nye tilbud til erfarne teknikere om at læse videre til produktions­teknolog på deltid ligner en succes.

Siden 1. marts 2017 har 11 tekniske designere, assistenter og maskinteknikere kørt mod Slagelse for at sætte sig på skolebænken i Erhvervsakademi Sjællands (EASJ) lokaler på Bredahlsgade.

I 20 uger er de efter arbejdstid to gange om ugen blevet undervist i statik, styrkelære, konstruktion, automatisering og meget mere. Nogle af deltagerne er kommet helt fra Svendborg og Hillerød, hvilket siger noget om det engagement, som har kendetegnet klassen fra start.

”De har alle været vildt engagerede. De har vidst, at de fik et komprimeret forløb og derfor har de hængt i og suget til sig,” fortæller lektor på EASJ Henrik Lund. Han har et særligt forhold til klassen.

Henrik Lund er nemlig selv uddannet teknisk assistent, men valgte på et tidspunkt at læse videre til ingeniør.

I dag underviser han på EASJ og han har været en af drivkræfterne bag det unikke uddannelsestilbud, som ikke findes andre steder i landet.

Produktionsteknolog på deltid

Deltidsuddannelse på Erhvervsakademi Sjælland, målrettet erhvervsuddannede tekniske designere, assistenter og maskinteknikere.

Adgangskrav: Uddannelse som teknisk assistent, teknisk designer ­eller maskintekniker. Minimum  fem års relevant erhvervserfaring. Realkompetence­afklaring (foretages af EASJ, inden du starter).

Varighed: 28 uger. Undervisningen foregår  fra kl. 16-20 to dage om ugen i 20 uger.  Derefter afsluttes med otte ugers specialprojekt.

Pris: 17.000 kr.

Næste holdstart: 1. februar 2018

easj.dk

Rekordhøjt snit

Det høje engagement i klassen kan også afspejles i de eksamenskarakterer, der blev uddelt ved uddannelsens afslutning i november.

”Vi har slået rekorden. Laveste karakter i ­specialerne blev 10 og fire af eleverne fik 12,” for­tæller Henrik Lund med stolthed i stemmen.

Blandt de 11, som startede for 28 uger siden, har 10 gennemført uddannelsen som planlagt på 28 uger – sidste studerende forventes at nå i mål i februar 2018.

Henrik Lund håber, at deltagerens nye, opdaterede uddannelsesbevis vil åbne op for nye karrieremuligheder:

”Uddannelsen betyder, at de studerende vil kunne søge andre typer job end tidligere. F.eks. vil de kunne komme i betragtning til en del ingeniørjob og de vil med stor sandsynlighed også kunne få mere i løn,” siger Henrik Lund.