484A0174

Nyt job i ny by giver lykkefølelse

Mit nye job Line Marie Rasmussen var mæt af travlt storbyliv og flyttede med kæresten fra København til Aalborg og job i en lille virksomhed med god worklife-balance. Det har givet ro indeni.

Hvorfor skifter du job netop nu?

Jeg har familie i Klitmøller på den jyske vestkyst men har selv boet og arbejdet mange år i København og haft det utroligt godt på alle de arbejdspladser, jeg har været på dér, senest et stort konsulenthus. Men tempoet i mit storbyliv var højt, og jeg havde en konstant følelse af at være bagud og mistede simpelthen pusten og passionen for mit fag. Så min kæreste og jeg begyndte at brainstorme på muligheder: rejse rundt med en hund i et folkevognsrugbrød eller flytte til udlandet. Vi endte med at se efter job i Nordjylland, hvor naturen har en vildskab, vi begge savnede. Da min kæreste fik job, viste det sig, at de også ­manglede én som mig, så nu bor vi i Aalborg og arbejder på samme arbejdsplads.

Hvad er det mest tiltrækkende ved dit nye job?

Min nye arbejdsgiver sagde som noget af det ­første, at der er stor respekt for work-life balance, og det havde jeg meget brug for at høre. Det er også en arbejdsplads, som værner om medarbejdernes kreative sfære ved at skabe rammer, så man kan være den bedste udgave af sig selv. For mig kræver det, at jeg nogle dage kan dykke ned i ting uden at blive forstyrret, så jeg kan frit arbejde hjemmefra, f.eks. med designprocesser, uden at nogen stiller spørgsmålstegn ved det.

Hvad har overrasket dig mest i dit nye job?

Den dybe lykkefølelse indeni over at være gået fra 200 kollegaer til et lille kreativt fællesskab på 12, hvor ideer kan komme fra alle. Før var jeg et lille tandhjul i en stor maskine, nu er jeg med fra projektet lander, til det lanceres. Jeg kan mærke fysisk i min krop, at den takker mig. Det samme mærker min kæreste, som er konceptdesigner. Det er ret vildt, at et nyt job kan have den effekt.

Hvad savner du fra dit gamle job?

Jeg savner naturligvis mine venner helt vildt og ­forventede, at vi blev lidt ensomme heroppe, hvor vi ikke kender nogen. Men jeg føler mig først og fremmest gladere, og vi bor i en lejlighed i hjertet af Aalborg og møder mange mennesker i hverdagen.

Hvor ser du dig selv om fem år?

Jeg kan stadig godt se mig selv bo og arbejde i udlandet i en periode fra om et par år, men springet, vi lige har taget, viser mig, at geografien er underordnet. Det vigtige er fornemmelsen i maven, og den er god her, så jeg kan godt se mig selv bo og arbejde her også om fem år, måske i et hus uden for byen eller med et sommerhus i naturen.

Fra: Grafisk designer, Kunde & Co

Til: Designer, Det Nye Sort

Line Marie Rasmussen

  • Designer i Det Nye Sort
  • Uddannet grafisk designer
  • 29 år. Bor i Aalborg

CV

2022-: Designer, Det Nye Sort

2021-2022: Grafisk designer, Kunde & Co

2018-2021: Grafisk designer, Fireball

2017-2018: Grafisk designer, MUST

2016-2017: Designpraktikant, WAAITT

2014-2017: Professionsbachelor i grafisk kommunikation på Skolen for Visuel Kommunikation

2011-2014: Fotografassistent og husmodel, Bestseller