Cobots1305

Nyt kraftcenter for robotfremstilling i Odense

Byggeri Danmark sigter mod førertrøjen indenfor fremstilling og udvikling af cobots.

Danmark, nærmere bestemt Odense, har udviklet sig til lidt af et kraftcenter for fremstillingen af såkaldte Cobots, kollaborative robots, en form for brugervenlige robotter, der samarbejder direkte med mennesker.

De to frontløbere indenfor teknologien, Mobile Industrial Robots og Universal Robots, går nu sammen om at skabe en ny 'cobots hub', et samlet center for robotfremstilling på i alt 32.000 kvm, der kommer til at ligge i netop Odense.

Der bliver i alt investeret 250 millioner i at samle aktiviteterne i et center med foreløbigt 600 ansatte – og ambitioner om at udvide i de kommende år.

Helt frem i forreste række
Investeringen er i tråd med regeringens nye robotstrategi, der både vil støtte den rivende udvikling i den danske robotbranche og øge anvendelsen af robotter i dansk erhvervsliv.

Blandt andet ved at forsøge at få cobots ud i flere af de mindre og mellemstore virksomheder, hvor det i dag primært er de større og internationalt rettede produktionsvirksomheder, der investerer i robotter.

Målet er også flere robotter i den offentlige sektor, hvor de varme hænder så kan frigøres til andre opgaver.

Ifølge Robotics Alliance er Danmark på en sjetteplads i verden i forhold til at implementere robotter i industrien, kun overhalet af lande med en stor bilproduktion.

Men målet er yderligere at styrke Mobile Industrial Robots og Universal Robots position på verdensmarkedet, og håbet er, at det nye center kan gøre det endnu lettere at tiltrække talent fra hele verden.

Læs mere

Denne artikel er skrevet før 11. marts 2020, hvilket kan betyde ændringer i projektet.

redaktionen