Øv, for et arbejdsgiverår: Så få fridage får du i 2021
Den gode nyhed er, at du også næste år kan se frem til nogle dejlige fridage. Men den knap så gode nyhed er, at de fleste af hellig- og fridagene falder i weekender, hvor du allerede har fri.
Dermed bliver 2021 altså et år, hvor din arbejdsgiver måske smiler lidt bredere end dig, når man kigger på antallet af fridage.
Sådan fordeler fridagene sig
Din første fridag er som sædvanlig 1. januar. Det er en fredag, og dermed får du altså tre fridage i streg i begyndelsen af 2021.
De næste fridage falder i påsken, der strækker sig fra 1. til 5. april. Den begynder med Skærtorsdag og Langfredag den 1. og 2. april samt 2. påskedag, der ligger den efterfølgende mandag.
Store Bededag er som sædvanlig en fredag. Den ligger også i april, nemlig den 30.
Kristi Himmelfartsdag er 13. maj, og den falder som altid på en torsdag.
Pinsedagene fordeler sig i maj med 1. pinsedag søndag den 23. maj og 2. pinsedag, der ligger på mandag den 24. maj.
Ifølge loven har vi som udgangspunkt alle fri 1. juledag og 2. juledag, dvs. den 25. og 26. december. Det er jo dejligt. Men i 2021 fordeler de sig på henholdsvis en lørdag og søndag, så her er der heller ingen ekstra fridage at hente.
Er du én af dem, som har helt eller delvis fri 1. maj på Arbejdernes Internationale Kampdag eller 5. juni på Grundlovsdag? Ja, så har du i forvejen fri, fordi begge overenskomstmæssige fridage falder på en lørdag.
Hvis du har fri juleaften, ser det til gengæld lidt bedre ud. Næste år falder den nemlig på en fredag.
Og hvad så med 2022?
Ja, det ser såmænd heller ikke meget bedre ud. Her har du nemlig kun sikker på 110 fridage i alt mod de 111 fridage, som vi har 2021.
Få styr på feriereglerne
Vi har samlet svar på de mest almindelige spørgsmål om ferie og fritid.