Amalie 10

På mission for miljøet: Amalie har et mål

Miljø Amalie Bjerregaard Andersen ­vidste tidligt, at bæredygtighed skulle være omdrejningspunktet for hendes arbejdsliv. Uddannelsen til miljøteknolog har nu åbnet døren til drømmejobbet.

Da Amalie Bjerregaard Andersen voksede op, var det omgivet af natur med en far, der var skovarbejder i “det mørke Nordjylland” ved Hirtshals. Det gav hende en tro på, at naturen er værd at kæmpe for.

“Når man har haft naturen tæt på i ens opvækst, så tror jeg, det er svært ikke at komme til at holde af den”.

Den kærlighed er i dag blevet konkret. Som miljørådgiver og projektleder hos virksomheden DGE, der tilbyder rådgivning på miljøområdet indenfor en lang række områder, er miljøhensyn blevet en levevej for hende.

Efter at have været i praktik hos DGE, blev Amalie Bjerregaard Andersen nemlig tilbudt at stå for opstarten af virksomhedens nyeste fagspor på Sjælland. Et tilbud den 28-årige miljøteknolog ikke behøvede at overveje længe.

“Det er vildt fedt, for jeg får lov at lave lige præcis de ting, som jeg finder meningsfulde og drømte om. Så den mulighed kom bare på et helt perfekt tidspunkt,” siger Amalie Bjerregaard Andersen.

Hun mener selv at have taget sin tørn på uddannelsesbænken. Først med uddannelsen til produktionsteknolog med en bachelor top-up i produktudvikling og teknisk integration. Hun kastede sig herefter ud i at videreuddanne sig på kandidat­niveau. Men her stødte hun på et problem.

“De ville ikke have mig, fordi jeg ikke havde haft videnskabsteori på mine tidligere studier, så den dør var lukket for mig,” forklarer Amalie Bjerregaard Andersen.

I stedet for universitetet valgte Amalie at starte på uddannelsen til miljøteknolog.

Hun lægger ikke skjul på, at skuffelsen stadig vækker følelser i hende, selvom forhindringen førte til, at hun i dag har opnået en profil, der gør hende i stand til at arbejde med lige netop de ting, hun brænder allermest for.

“De universitetsuddannede er svære at konkurrere med, fordi deres niveau, formelt set, er højere end det, jeg og andre fra erhvervsuddannelserne har. Men det er drønærgerligt, at det skal være sådan,” siger Amalie Bjerregaard Andersen.

“Vi kan forskellige ting, og hver kompetence er unik og brugbar. Så mit ønske er sådan set bare, at vi begynder at se anderledes på det her, så flere vælger erhvervs- og akademiuddannelserne til,” siger hun.

Spurgt til hvad hun drømmer om, lyder svaret:“Jeg drømmer om at komme langt med mit arbejde for bæredygtighed, og at vise, at man kan nå langt, selvom man kommer fra et erhvervsakademi.”

Amalie Bjerregaard Andersen

  • Projektleder og miljørådgiver hos DGE
  • 28 år
  • Uddannet miljøteknolog fra CPH Business i 2022