Udklip Ganni
Continued Fashion anvender software, der er identitetsløs, og derfor fremstår tjenesten som en del af brandets visuelle identitet.

"På sigt vender interessen for tøj helt sikkert tilbage”

Design Virksomheden Continued Fashion står bag en ny platform, som skal hjælpe mode­brands med at udleje og gensælge tøj.

Hvis man klikker ind på hjemmesiderne hos store modebrands som Ganni og Malene Birger, er der ikke kun mulighed for at købe tøj.

Under linket “Ganni Repeat”, bliver man for eksempel opfordret til at blive en del af “the rental movement”, hvor man kan leje et stykke tekstil i en til tre uger.

Fordelene er til at få øje på – især hvis man har en omskiftelig smag kombineret med en nagende klimabevidsthed.

“Produktionen af tøj er enormt ressourcekrævende. Samtidig bliver der sendt et hav af kollektioner ud på markedet, mens tøj ofte bliver brugt meget få gange,” siger Vigga Svensson, der sammen med sin mand, Peter Svensson, har stiftet den digitale platform Continued Fashion, der hjælper modevirksomheder med at udleje og gensælge tøj.

Integreret i webshop

Hos Malene Birger kan man under “Rent the look” også få opgraderet garderoben for en stund. Funktionen er en integreret del af webshoppen og fremstår som en del af brandets design. I praksis er det Continued Fashion, der stiller platformen til rådighed, og som står for alt fra rengøring og rens af tøj og levering til kunden.

“Det er en plug and play-løsning, som dels består af software, der er identitetsløs og kan integreres i brandets salgskanal og visuelle identitet, og dels et logistikset-up. For forbrugerne vil det ligne brandets egen salgskanal, men den er i virkeligheden drevet og faciliteret af os. Det eneste, de skal, er at sende det tøj, de gerne vil cirkulere, til vores varelager,” siger Vigga Svensson og understreger, at modebranchen netop nu er i undtagelsestilstand.

“Ovenpå krisen vil det nok primært være de nye kollektioner, virksomhederne er brændt inde med, der vil blive cirkuleret på platformen. Men under normale omstændigheder er det både nye og tidligere kollektioner, der bliver sat til leje,” siger hun.

Continued Fashion er blevet støttet af Innovationsfonden, men står nu på egne ben. Næste skridt er en service, hvor tøj kan gensælges.

“Vi ser generelt en kæmpe interesse for genbrug, og derfor er det også oplagt at give forbrugerne mulighed for at købe et brugt stykke tøj,” siger Vigga Svensson og tilføjer:

“Lige nu står alt stille. Men på sigt vender interessen for tøj helt sikkert tilbage”.

Vigga og Peter Svensson, stiftere af den digitale platform Continued Fashion.