Ida Rasmussen Vejdirektoratet.jpg
Præcision og evnen til at finde på nye løsninger er vigtige personlighedstræk for ansatte tekniske designere i Vejdirektoratet, siger afdelingsleder Ida Rasmusen.

Personlighed er vigtigere end erfaring

HR-Chefen I Vejdirektoratet kigger afdelingsleder Ida Rasmussen især efter to lidt modsatrettede personlighedstræk hos ansøgerne, for de skal både levere fuld præcision på standardopgaver og kunne udvikle noget helt nyt.

”Jeg kigger især efter, hvordan ansøgerne beskriver deres personlighed og deres måde at arbejde på. Det er vigtigere for mig end mange års erfaring.

Ansøgerne behøver ikke skrive en masse om, hvorfor de gerne vil arbejde i netop Vejdirektoratet, men det er vigtigt, at de forholder sig til de kompetencer, som vi efterspørger i jobopslaget, og at de er ærlige, hvis der er nogle ting, som de først skal have lært.

I min afdeling har jeg mange tekniske designere ansat, og der er særligt to lidt modsatrettede personlighedstræk, som jeg kigger efter hos dem.

Vi har en del leverancer, som skal falde til tiden, og som skal være præcise og leve op til samtlige regler og standarder. Derfor skal ansøgerne kunne levere præcise standardopgaver og have blik for detaljerne.

Men de tekniske designere i afdelingen deltager også i en masse udviklingsarbejde.

Derfor ser jeg også efter, om ansøgerne trives med opgaver, hvor de ikke ved, hvordan tingene skal løses, men selv skal sætte deres præg på tingene og finde frem til den bedste løsning."