DSC_2437.jpg
Forbundsformand Lone Engberg Thomsen afholdt hovedbestyrelsens mundtlige beretning på TL's repræsentantskabsmøde i Odense.

Psykisk arbejdsmiljø til debat

Repræsentantskabsmøde 2018 Psykisk arbejdsmiljø, dagpenge og 2%-besparelser var nogle af emnerne i beretningsdebatten på TL’s repræsentantskabsmøde i Odense.

Hvordan får vi et bedre psykisk arbejdsmiljø?

Og hvordan skal vi tage os af de ledige?

Det var nogle af temaerne i hovedbestyrelsens mundtlige beretning, der blev fremført af forbundsformand Lone Engberg Thomsen i Carl Nielsen Salen i Odense Koncerthus.

Og de samme emner optog også dem, der gik på talerstolen efterfølgende.

Hovedbestyrelses mundtlige beretning

  • Beretningen blev holdt af forbundsformand Lone Engberg Thomsen.

Læs beretningen (pdf)

”Vi oplever desværre, at en sygemelding har store økonomiske konsekvenser. Mange opbruger deres sygedagpenge, allerede mens de er i arbejde. Og hvis din læge kan ikke sætte dato på, hvornår du er frisk, så risikerer du at gå fra fuld løn til kontanthjælp på få uger. Det er uanstændigt og skal laves om,” sagde Jannik Frank Petersen, afdelingsformand i TL Fyn.

Dagpenge udhules

Hans formandskollega på Sjælland var urolig for, at opbakning til a-kasserne forsvinder i takt med udhulingen af dagpengene.

”Vi har i dag en arbejdsmarkedsmodel med fagforeninger og a-kasser, der unik og som vi skal bevare. Men den er udfordret af politikerne, der er gode til udhule f.eks. dagpengene. Vi risikerer, at private lønforsikringer bliver en erstatning for a-kasserne, og det kan vi i TL ikke leve med,” sagde Lene Ertner, afdelingsformand i TL Sjælland, Ringsted.

OK18 var en succes

Fra det sydvestjyske var der stor ros til medlemmerne indsats under de offentlige overenskomstforhandlinger i foråret.

”Det har været utroligt givende at opleve det engagement, der fandt sted under de offentlige overenskomstforhandlinger. I teknikere gjorde en kæmpe indsats ude i kommunerne. Tusind tak for det. Det gør vi også næste gang, når vi skal forhandle de private overenskomster,” sagde Johanne Gregersen, afdelingsformand i TL SydVest, Esbjerg.