Skagen Anneks KRISTIAN JUUL
Et alternativ til de traditionelle kontor. Sig hej til Skagen Anneks.

Refugium i en corona-tid

Byggeri I anderledes tider er det indimellem om at tænke i alternative baner. Det har arkitekt Lise Kassow gjort og tegnet Skagen Anneks.

Skagen Anneks er tegnet af arkitekt Lise Kassow, som har træ, bæredygtighed og tanke på indeklima-venlige materialer i centrum. Det er vigtigt, når et sådant selvstændigt anneks skal fungere en lang arbejdsdag som f.eks. hjemmekontor.

Skagen Anneks er et blandt mange kreative påfund, som er spottet midt i en corona-krise, hvor annekset er en god løsning på et behov for at finde ro og plads til fordybelse i en stresset hverdag i egen bolig. Og det kan hurtigt etableres, når beslutningen er taget. Det perfekte hjemmekontor kræver nemlig ikke byggetilladelse.

Det kræver kun, at man foretager en bestilling af den arkitekttegnede struktur og gennemgang af tilvalgsmuligheder. Annekset kan eksempelvis udover hjemmekontor anvendes som ateliér, orangeri, gæsterum eller lignende.

Skagen Anneks er isoleret, og der er naturligvis elektricitet, så også computeren holder hele dagen. Og det 2,5 meter høje rum er designet med glastag, så man har kig direkte til himlen.

Væggene er forlænget ved at sætte fire skodder på højkant, som kan foldes ud og fungere som overdækning på terrassen. Når skodderne står lodret, understreger de husets arkitektur og skaber et visuelt højt rum. De begrænser samtidig direkte sollys. Skodderne kan betjenes via et håndtag i loftet inde i huset.

Gulvet er sat på en blokfundering, og det er isoleret med 15 cm træfiberisolering og beklædt med en plade, der er malet med en slidstærk gulvmaling i farven Pastel Orange, men andre farver kan naturligvis tilvælges.

Der kan også tilkøbes træterrassemoduler, der er lavet i hårdttræ.

Annekset er produceret af Nordisk Element Byg, som ligger i Ålbæk lige syd for Skagen.

Læs mere om Skagen Anneks.