DISA
Tillidsrepræsentant Claus Andersen (i midten) sammen med regionsformand i TL Hovedstaden og Bornholm, Jimmi Eiberg (tv) og forbundsformand Jannik Frank Petersen

Respekt styrker samarbejdet på DISA

TL Nyt Tilfredse medarbejdere, godt arbejdsmiljø og store muligheder for indflydelse. Virksomheden DISA har dyrket samarbejdet på tværs af hele virksomheden – og derfor modtog DISA i dag CO-industris Samarbejdspris.

Ledelse og medarbejdere hos DISA Industries modtog i dag hæder for at gøre tillid og samarbejde til en kerneværdi i virksomheden. Det skete, da DISA i dag fik overrakt CO-industris Samarbejdspris.

“DISA er et sted, hvor vi lytter til hinanden og har en dyb respekt for hinanden – fra det højeste punkt i virksomheden til dem på gulvet. For vi ved godt, at vi ikke kan fungere uden hinanden. Derfor samarbejder vi godt,” siger tillidsrepræsentant og medlem af Teknisk Landsforbund Claus Andersen.

Prisen er CO-industris hyldest til virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

”Hvis nogen har en god ide, så er ingen bange for at komme frem med den. Og hvis der er stemning for det, så er det muligt at få ændret noget. Vi er endt her, fordi vi har årelange erfaringer med samarbejde,” siger Claus og tilføjer:

”Det gode samarbejde giver en langt mere tilfreds medarbejderskare og nogle langt mere positive arbejdsgange på virksomheden. Her behandler vi hinanden ordentlig. Ingen går og er sure, fordi ingen lytter til dem.”

Giver medarbejderne ansvar
DISA Industries ligger i Taastrup tæt ved København og er en del af Norican Group. Virksomheden producerer støberimaskiner til bl.a. jern-, aluminium- og stålindustrien. Maskinerne kan blandt andet lave komponenter til bilindustrien samt jern- og metalstøbegods til bygge- og maskinindustrien.

”Samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere er centralt for det danske arbejdsmarked. Det er ved at tale sammen og ved at bruge alles – også produktionsmedarbejdernes – ekspertviden, at vi har skabt den stærke og konkurrencedygtige industri, som vi har i dag. DISA Industries er et skoleeksempel på, hvordan det kan gøres. Ved at inddrage medarbejderne og give dem ansvar, har de skabt en arbejdsplads, hvor medarbejderne brænder for produktet og har interesse i at bidrage til virksomhedens vækst,” siger Mads Andersen, næstformand i CO-industri, ved overrækkelsen.

Det er udelukkende tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der kan nominere deres arbejdsplads til prisen.