DorteAndersen.jpg
"Det er til samtalen, at vi skal fornemme, om vores virksomhed og vores værdier passer til kandidaten og omvendt," siger HR-chef Dorte Andersen.

"Samtalen er det vigtigste"

Ansøgning Samtalen er det vigtigste, når HR-chef Dorte Andersen fra Geopartner er med til at ansætte nye medarbejdere.

Når HR-chef Dorte Andersen fra det rådgivende landinspektørfirma, Geopartner, ansætter nye medarbejdere, er fokus på det hele menneske, og det er den personlige samtale med ­kandidaten, der er det allervigtigste.

”Vi befinder os i en meget faglig verden, så selvfølgelig er det fagligheden, der tæller, når vi skal udvælge kandidater til en samtale. Derudover ser vi efter, om man i ansøgningen får fortalt, hvad der driver og motiverer en, og hvorfor man søger jobbet. Men det allervigtigste for os er den personlige ansættelsessamtale med kandidaten. I bund og grund kigger vi på det hele menneske, og det er til samtalen, at vi skal fornemme, om vores virksomhed og vores værdier passer til kandidaten og omvendt."

"Vi bruger i dag ikke test og lignende i rekrutteringsøjemed, men finder tryghed i den personlige samtale, hvor vi bliver klogere på hinanden. Hos os er initiativ, mod og handling vigtig, og man skal have lyst til at tage et ansvar. Vi er en flad organisation med korte beslutningsveje, hvor en idé hurtigt kan blive til en beslutning, og det skal man have lyst til at blive en del af. Faktisk ansætter vi mange af de studerende, som har været i praktik hos os, fordi så har vi lært hinanden godt at kende, ligesom vi også ansætter en del via vores netværk, som er gode til at spotte, når en kandidat vil passe godt til vores organisation.”