COLOURBOX19448453.jpg (1)
65.000 unge fik i weekenden besked om, at de var optaget på en videregående uddannelse. Se, hvor populær din uddannelse er.

Se hvor mange, der kom ind på din uddannelse

Uddannelse Rekordmange vil være bygningskonstruktører. Også flere af TL's "nye" uddannelser optager flere studerende.

I weekenden kunne 65.000 unge glæde sig over at være optaget på en videregående uddannelse.

På 25 af uddannelserne organiserer TL de studerende, og tre af uddannelserne (bygningskonstruktør, multimediedesigner og designteknolog) er blandt landets 25 mest populære videregående uddannelser.

”Tillykke til de kommende studerende, og velkommen i vores faglige fællesskab i TL. Vi glæder os til at være jeres sparringspartner under studiet, og når I efter nogle lærerige år skal ud på arbejdsmarkedet,” siger Lone Engberg Thomsen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund.

Nye uddannelser har fremgang

Topscorer igen i år er uddannelsen til bygningskonstruktør, det satte rekord med 1.288 studerende, mens 913 kom ind på studiet til multimediedesigner.

Flere er af TL's nyere uddannelser har fremgang i år. 

123 er optaget på byggekoordinatoruddannelsen og 67 på uddannelsen til miljøteknolog. Det er rekord for begge uddannelser.

Der er stadig ledige pladser på flere af ”TL’s” uddannelser på landets erhvervsakademier og professionshøjskoler:
Se oversigten 

Ikke alle uddannelser er med

  • Hvert år i slutningen af juli får landets unge at vide, om de er optaget på en videregående uddannelse, f.eks. på en professionshøjskole, et erhvervsakademi eller et universitet.
  • Flere af "TL's" uddannelser er ikke med i oversigten, da den ikke indeholder optag på erhvervsuddannelser og private uddannelser.