Kk
"Jeg oplevede, at det var tæt på umuligt at få hjælp nogen steder, på trods af at det ellers er det, alle hævder at kunne tilbyde"

Signe er nyuddannet, men jobløs - nu skal jobjagten boostes: "Det her er genialt"

Trainee Efter at have gået arbejdsløs i en periode begyndte frustrationerne at melde sig for 27-årige Signe Pedersen. Som nyuddannet manglede hun konkret hjælp til at bide sig fast på arbejdsmarkedet. Hjælpen fandt hun hos Teknikernes A-kasse.

Da Signe Pedersen en morgen tjekkede sin mail, var der en besked fra hendes uddannelsesinstitution med et tilbud.

Og for en gangs skyld var der tale om et godt tilbud.

Efter at have gået jobsøgende siden færdiggørelsen af uddannelsen som multimediedesigner på KEA, var hun nemlig klar til at prøve noget nyt.

Derfor var invitationen til at deltage i trainee-forløb hos Teknikernes A-kasse tillokkende.

Signe Pedersen, der ikke på daværende tidspunkt var medlem af Teknikernes A-kasse, meldte sig straks ind og blev del af et fællesskab, hvor faglighed er afsæt for al den rådgivning og hjælp, medlemmerne tilbydes.

"Da jeg læste om det, tænkte jeg: “Hold da op, det her er genialt”. Jeg manglede virkelig et boost, og jeg oplevede, at det var tæt på umuligt at få hjælp andre steder, på trods af at det ellers er det, alle hævder at kunne tilbyde. Det er bare ikke den oplevelse, man får, når man har brug for det. Men det her, det kan noget," siger Signe Pedersen.

Den oplevelse er hun ikke ene om at have. Tidligere kunne Fagbevægelsens Hovedorganisation fortælle om flere nyuddannede, der har haft stor glæde af trainee-forløbet. 

For Signe Pedersen har det i høj grad handlet om at blive afklaret om, hvad hun selv søger i et kommende arbejde, men også om at blive klædt på til at imødekommende det arbejdsmarkedet, hun snart skal ind på. 

"Hvad er det egentlig, arbejdgiverne skal bruge fra mig? Det er noget af det, jeg har manglet svar på fra nogle, der har kunnet fortælle mig, hvad jeg skal gøre, og som rent faktisk har forstand på lige præcis mit fagområde. Det er det, jeg bliver mødt af her," siger hun.

Vigtige redskaber

Under forløbet får deltagerne blandt andet hjælp til at booste ansøgninger, portfolio og SoMe-profiler - herunder LinkedIn.

Men forløbet handler i høj grad også om 1-til-1 samtaler og udarbejdelse af undervisnings- og handlingsplaner, inden man for alvor bliver klargjort og finpudset til enten at komme ud i virksomhedspraktik, job med løntilskud eller ordinært arbejde indenfor otte uger.

"Det er vigtige redskaber at få styr på, for når man har gået arbejdsløs i noget tid, så bliver man demotiveret, men også lidt afkoblet i forhold til, hvad man egentlig kan og skal. Det hele kommer hurtigt til at trænge til nyt liv," siger Signe Pedersen.

Ifølge hende skal man som nyuddannet gøre en indsats for at lande det første job, men hun har dog også en enkelt bøn til de virksomheder, hvis døre skal åbnes for dimittenderne på jobjagt.

"Jeg mangler nok lidt, at det at være nyuddannet også kan være en force. Alle søger nogle med erfaring, men hvordan skal jeg få erfaring, hvis der er en lukket dør, når jeg kommer og byder mig til? Der er behov for mere åbenhed for nyuddannede, for vi kommer rent faktisk også med noget nyt, og vi er åbne og nysgerrige. Så der er masser af værdi at hente," siger Signe Pedersen.

Mangler du en medarbejder?

Står din arbejdsplads og mangler en dygtig ny medarbejder, så har vi flere gode kandidater fra vores trainee-forløb. Kontakt Jakob Kragh Christensen (jch@tl.dk) for at blive sat i kontakt med en eller flere af dem.

Vil du gerne vide mere?

Interesserede ledige dimittender kan kontakte Jakob Kragh Christensen (jch@tl.dk) eller Irene Falkenberg Baltzer (iba@tl.dk) for nærmere information om indhold og tidspunkter.